Vẽ trái tim trong illustrator chi tiết qua Video

Rate this post

Po kërkoni mësime për të vizatuar zemrat në illustrator? Urime, keni ardhur në vendin e duhur. Ky është udhëzuesi më i detajuar në rrjet ❤️. Në këtë artikull do të mësojmë 4 mënyra për të vizatuar zemrat me Pen Tool, Shape Builder Tool, PaintBrush Tool. Krahas artikullit kam bashkangjitur edhe nje Video qe ta kuptoni me mire. Ok, le të fillojmë.

vizatoni zemrën në ilustrator duke përdorur mjetin drejtkëndësh

Mësojmë mënyrën më të lehtë për të vizatuar zemrat në ilustrator. Duke kombinuar dy drejtkëndësha. Klikoni mbi mjetin drejtkëndësh ose shkurtoren M. Ky është mjeti për të vizatuar drejtkëndësha ose katrorë në illustrator. Nëse jeni i ri në ilustrator. Pastaj merrni kohë për t’iu referuar Veglës Drejtkëndësh në këtë tutorial të ilustruesit. Pra, çfarë të bëni më pas?

Kliko mbush për të zgjedhur ngjyrën e zemrës

Shtypim Fill për të zgjedhur të kuqe. Sigurisht, mund të përdorni një ngjyrë tjetër. Më pas, klikoni në katrorin pranë fjalës Stroke dhe zgjidhni Asnjë, ikonën e sfondit të bardhë me tulla të kuqe. Kështu, zemra do të jetë e kuqe pa kufi ❤️. Mund ta personalizoni sipas nevojave tuaja.

klikoni dy herë vendosni madhësinë e drejtkëndëshit

Për të vazhduar, klikojmë dy herë në pozicionin për të vizatuar, për të parë panelin e cilësimeve si më sipër. Ju lutemi shkruani gjerësinë 300 piksel dhe lartësinë 600 pikselë. Në këtë mënyrë vizatoni drejtkëndësh me parametra të saktë. Në fund klikoni OK. Ju duhet të shihni një drejtkëndësh të kuq 300 piksele të gjerë dhe 600 piksele të lartë.

Rrumbullakosni këndin e drejtkëndëshit me mjetin e përzgjedhjes

Më pas, ne përdorim mjetin e përzgjedhjes ose mjetin e përzgjedhjes së drejtpërdrejtë. Mbani të shtypur pikën e bardhë në qoshe, më pas tërhiqeni në qendër të drejtkëndëshit. Do të shihni një kënd drejtkëndësh të rrumbullakosur siç tregohet në imazh. Përndryshe, mund të klikoni dy herë në cepin e drejtkëndëshit. Pastaj vendosni parametrin e këndit të rrumbullakosur. Referojuni se si të kontrolloni qoshet drejtkëndëshe, në këtë tutorial të ilustruesit.

Rrotulloni drejtkëndëshin 45 gradë për të vizatuar formën e zemrës në ilustrator

Për të vazhduar, duhet të rrotullojmë drejtkëndëshin 45 gradë. Shikoni djathtas, vendosni numrin 45 gradë në pozicionin e shigjetës së kuqe. Përndryshe, mund të klikoni me të djathtën, zgjidhni Transformo > Rotate > Enter 45 grade > Klikoni Ok. Ju do të shihni drejtkëndëshin të rrotulluar 45 gradë siç tregohet. Mund ta merrni me mend hapin tjetër?

Klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Reflect

Ne duhet të krijojmë një drejtkëndësh më shumë, të rrotullojmë të kundërtën e origjinalit. Klikoni me të djathtën, zgjidhni Transformo > Reflect. Kjo veçori përdoret për të krijuar reflektime. Si një pasqyrë ose një kamerë selfie në një telefon.

zgjidhni Vertical Reflect dhe më pas shtypni Copy

Në Reflect, ne shënojmë Preview për parapamje. Pastaj zgjidhni Vertical dhe më pas shtypni Copy. Adobe illustrator do të krijojë një reflektim bazuar në imazhin origjinal. E keni fotografuar akoma zemrën ❤️?

Zgjidhni veglën Shape Builder Tool

Tani, ne kemi dy drejtkëndësha koncentrikë të rrumbullakosur. Gjëja tjetër është të hiqni pjesët e papërdorura dhe të bashkoni pjesët që dëshironi të përdorni. Zgjidhni mjetin e ndërtuesit të formës ose përdorni shkurtoren e tastierës Shift+M.

Mbani të shtypur tastin ALT për të hequr pjesët e papërdorura

Mbajmë të shtypur tastin Alt në Windows ose Option në Mac OS. Do të shihni që kursori të shfaqet një shenjë (-). Thjesht duhet të mbani Alt dhe tërhiqni miun mbi zonat që do të hiqen. Siç mund ta shihni, kur tërhiq miun mbi këndin e majtë. Një pjesë e drejtkëndëshit është zhdukur. Shumë e lehtë, apo jo?

Fshini tepricën për të krijuar një formë zemre

Në mënyrë të ngjashme, ne mbajmë tastin Alt dhe më pas tërhiqni miun në këndin e djathtë. Eja këtu, e ke parë zemrën?

Përdorni veglën Shape Builder për të vizatuar një formë zemre

Pas lëshimit të miut, do të shihni formën e zemrës si më sipër. Por a i shihni dy vijat blu? Ky është bashkimi i dy drejtkëndëshave. Kjo zemër nuk është ende një bllok. Ne përdorim mjetin Shape Builder për të zvarritur këtë zonë për t’u bashkuar. Shënim, mos mbani Alt ose Option, kur bashkohen me Veglën e Ndërtuesit të Formave.

Klikoni

Më në fund, marrim zemrën si më sipër. Ju mund të rregulloni gjatësinë dhe gjerësinë e drejtkëndëshit. Për të vizatuar një formë më të bukur zemre në ilustrator. Nëse dëshironi një efekt të këndshëm, klikoni në fjalën FX.

Zgjidhni efektin e zemrës në illustrator

Pastaj zgjidhni efektin në panelin Efektet. Dhe rregulloni parametrat për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Ky seksion ka shumë funksione. Ju lutemi merrni kohë për të eksperimentuar për të kuptuar më mirë. Nuk e di se kur do të mbaroj së shkruari.

Vizatimi i zemrave 3D në ilustrator

Në rast se dëshironi të vizatoni një zemër 3D, klikoni në 3D dhe Materialet. Pastaj zgjidhni Extrude & Bevel. Kjo është veçoria për të kthyer forma 2D në 3D në illustrator.

Zemrat 3D në ilustrator

Siç mund ta shihni, ne sapo e konvertuam zemrën 2D në 3D në Adobe illustrator. Tani mund të kontrolloni thellësinë, këndin, strukturën dhe burimin e dritës në këtë zemër.

vizatoni zemrat 3D në adobe illustrator

Për shembull, unë klikoj në Bevel për të ndryshuar zemrën në siç tregohet.

Krijo efekt 3D të zemrës në illustrator

Më pas mund të prekni Bevel Shape. Zgjidhni formën që dëshironi të përdorni. Për shembull, nëse dua që zemra të jetë e rrumbullakët si më sipër, kliko Round dhe është bërë. Sigurisht, ju mund të kontrolloni shumë parametra, duke përfshirë Gjerësinë, Lartësinë, Përsëritjen për të marrë rezultatin e dëshiruar.

zgjidhni Materialin 3D të zemrës në illustrator

Përveç cilësimeve të mësipërme, mund të klikoni në 3D dhe Materialet. Zgjidhni Materialet dhe më pas zgjidhni materialin që dëshironi të përdorni. Për shembull, nëse dëshironi që zemra juaj të duket sikur është prej druri, atëherë zgjidhni si më sipër. E shihni, nga një zemër e kuqe në një material druri. Përveç materialeve në dispozicion. Mund të klikoni Grafika, të zgjidhni imazhin ose strukturën që dëshironi të aplikoni në zemër.

Rregullimi i ndriçimit 3D të zemrës në illustrator

Pas zgjedhjes së materialit. Ne i drejtohemi Ndriçimit për të kontrolluar dritën. Për shembull, ju dëshironi të ndryshoni këndin e dritës, intensitetin ose ngjyrën. Pastaj klikoni në opsionin më poshtë dhe më pas vëzhgoni ndryshimin në ekran.

Tham Khảo Thêm:  Tìm hiểu 92+ chill hình nền phi hành gia cute hay nhất

Kjo pjesë është paksa e vështirë për ata që janë të rinj në ilustrime. Do të gjej kohë për të bërë një video që ju ta kuptoni më mirë. Pra, ju tashmë e dini se si të vizatoni zemrat në illustrator duke përdorur Veglën e Ndërtuesit të Formave. Për të vazhduar, le të vijmë te mënyra se si të vizatojmë zemrat me Pen Tool.

Klikoni në mjetin Retangle në illustrator

Për të vazhduar tutorialin, mësojmë se si të vizatojmë zemrat në illustrator duke përdorur mjetin Pen. Së pari, klikoni në Mjetin Drejtkëndësh (M) për të vizatuar një katror.

Kliko Plotëso dhe zgjidh zemrën e kuqe

Më pas shtypni Fill për të zgjedhur ngjyrën e zemrës. Për shembull, nëse dëshironi të kuqe, atëherë shtypni Fill për të zgjedhur të kuqe siç tregohet. Sigurisht, ju mund të zgjidhni një ngjyrë tjetër ose Gradient.

kliko dy herë vendosjen e madhësisë katrore

Pas zgjedhjes së ngjyrës. Klikojmë dy herë në pozicionin që duam të vizatojmë. Për të parë panelin e cilësimeve siç tregohet. Për shembull, fut 400 piksele dhe më pas kliko OK. Ne marrim një katror 400 piksel. Kjo mënyrë ju ndihmon të vizatoni katrorë më saktë sesa tërhiqni miun nga ekrani.

Rrotulloni katrorin 45 gradë

Për të vazhduar, duhet të rrotullojmë katrorin 45 gradë. Mund të futni 45 gradë në pozicionin e shigjetës së kuqe. Ose kliko me të djathtën dhe zgjidhni Transformo > Rotate > Enter 45 grade > Kliko OK. Këto janë dy mënyrat më të thjeshta për të rrotulluar dhe kthyer në illustrator.

Mbani të shtypur Shift+Alt për të vizatuar një formë zemre

Për të vazhduar, ne përdorim Pen Tool (P). Mbani të shtypur tastin Alt dhe më pas lëvizni miun në skajin e katrorit. Klikoni dhe mbani miun në qendër dhe më pas tërhiqeni lart. Do të shihni se skaji katror bëhet më i rrumbullakët. Për ta balancuar, mbani Alt+Shift në të njëjtën kohë. Skajet katrore do të rrumbullakosen siç tregohet më sipër. E keni parë formën e zemrës?

Vizatoni anën tjetër të zemrës në ilustrator

Po kështu, ne përdorim mjetin Pen (P). Mbani të shtypur tastin Alt dhe më pas tërhiqni skajin tjetër. Siç mund ta shihni, nëse nuk mbani të shtypur Shift, ai do të shtrembërohet siç tregohet. Mos u shqetësoni, thjesht mbani shtypur Alt+Shift gjatë zvarritjes.

Përfundoni vizatimin e zemrës në ilustrator me Pen Tool

Zvarritemi derisa të dy anët të jenë të barabarta. Pra, ju tashmë e dini se si të vizatoni një zemër në ilustrator me mjetin Pen. Kjo mënyrë është më e vështirë se Vegla e Ndërtuesit të Formave. Nëse bëni një gabim, thjesht shtypni Ctrl + Z për t’u kthyer prapa ose përdorni Historinë. Referojuni këtij udhëzuesi bazë të ilustruesit për ta kuptuar më mirë. Kemi ardhur te mënyra e tretë për të vizatuar zemrat në ilustrator.

Klikoni në Paint Brush Tool në illustrator

Në Adobe illustrator, ne përdorim PaintBrush Tool ose shkurtoren e tastierës (B). Ky mjet është si një penel ose penel në realitet.

Klikoni në Shpërndarje Dekorative

Më pas, klikoni në bibliotekën e furçës me 3 libra. Zgjidhni Shpërndarjen Dekorative.

Klikoni në zemër në Decorative Scatter

Do të shihni shumë modele furçash me yje dhe zemër. Dua të vizatoj një zemër, pastaj klikoj në zemrën rozë siç tregohet më sipër.

Klikoni për të vizatuar një formë zemre me PainBrush Tool

Pastaj klikojmë kudo që duam të vizatojmë. Mund të mbani edhe miun dhe të tërhiqni nëpër ekran. Do të shihni zemra të lezetshme si në foto. Gjatë vizatimit, mund të shtypni tastin [ ] për të rritur ose ulur madhësinë e formës së zemrës. Fakti është rritja ose zvogëlimi i madhësisë së furçës. Pra, ju tashmë dini një mënyrë tjetër për të vizatuar zemrat në ilustrator.

Zgjidhni PaintBrush Tool

Në rast se dëshironi të vizatoni veten. Më pas përdorni PaintBrush Tool (M). Përndryshe, ju mund të përdorni edhe mjetin e lapsit. Mund të vizatoni çdo formë me PaintBrush Tool dhe Pencil Tool. Është si të mbani një furçë ose laps.

Shtypni

Për të vizatuar zemra më të bukura. Klikojmë në Opsionet e veglave, rrisim Smooth në maksimum. Kjo mënyrë ju ndihmon të vizatoni me miun më të butë. Nëse jeni duke përdorur Wacom, nuk keni pse.

zgjidhni llojin e furçës për të vizatuar formën e zemrës

Më pas, ne zgjedhim llojin e furçës që duam të përdorim. Tani thjesht vizatoni, e shëmtuar dhe e bukur me duart tuaja.

Vizatoni zemrat me furçë me bojëra uji

Në mënyrë të ngjashme, shtypim furçën, zgjedhim bojëra uji artistike. Pastaj vizatoni një zemër tjetër. Siç mund ta shihni, e njëjta mënyrë vizatimi. Por Brush Watercolor duket bukur, apo jo?

Vizatimi i zemrave të purpurta në ilustrator

Në bojëra uji artistike ka shumë shabllone. Mjafton të zgjidhni dhe kombinoni ngjyrat për të vizatuar zemra më të bukura. Kështu, sapo kemi mësuar 3 mënyra për të vizatuar zemrat në ilustrator. Çdo mënyrë ka avantazhet e veta dhe varet nga niveli juaj. Mundohuni të gjeni përshtatjen më të mirë.

Tham Khảo Thêm:  Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Nëse pas referimit të të gjitha këtyre mënyrave. Ende nuk mund të vizatoni zemra në ilustrator. Kështu që unë kam faj që udhëzimet nuk janë të mira. Por një mënyrë tjetër është të përdorni bibliotekën e ilustruesit.

4. Shkarkoni formën e zemrës në bibliotekën e Adobe illustrator

Shkarko zemrat në illustrator nëpërmjet Bibliotekave

Në Adobe illustrator 2022, ne klikojmë në bibliotekën e Bibliotekave. Më pas shkruani kërkimin për zemër (zemër) dhe më pas shkruani Enter. Softueri do të gjejë formën e zemrës në Adobe Stock. Siç mund ta shihni, shumë zemra të bukura. Këto janë imazhe me të drejtë autori, duhet t’i blini përpara se t’i përdorni. Nëse befas keni një ide për të fituar para në Adobe Stock. Më pas referojuni se si të shisni fotot në këtë Adobe Stock.

Zgjidhni formën e zemrës dhe tërhiqeni atë te ilustruesi

Në Bibliotekat, ju thjesht zgjidhni modelin e zemrës. Mbajeni miun dhe tërhiqeni në ekranin kryesor dhe keni mbaruar. Kam shpenzuar shumë kohë duke bërë këtë artikull. Shpresojmë, ju mund të vizatoni zemrat vetë në ilustrator.

Ju lutemi lini një koment poshtë artikullit, nëse gjeni diçka që nuk e kuptoni ose ju mungon. Unë do të përgjigjem sa më shpejt që të mundem. Ndoshta është koha për të thënë lamtumirë. Ju uroj shume foto te bukura. Faleminderit që gjetët kohë. Shihemi perseri.

5. Lexo më shumë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Vẽ trái tim trong illustrator chi tiết qua Video . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Related Posts

Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Knoll Light Factory là plugin tạo hiệu ứng ánh sáng nổi tiếng cho Photoshop. Plugin này được phát triển bởi John Knoll với nhiều ưu điểm vượt…

Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Chân dung 3 Đó là một cải tiến lớn từ Imagenomic. Phần mềm với chức năng chính là chỉnh sửa da, làm mịn, đổi màu da. Ưu…

Preset là gì? Sử dụng thế nào ? Chia sẻ Preset đẹp

Nếu là một người chơi ảnh chắc hẳn bạn đã ít nhất một lần nghe đến khái niệm Preset. Vậy cài đặt trước là gì? Lightroom presets…

5 cài đặt hay cho Nikon D7100

Xin chào, bạn đang muốn cài đặt Nikon D7100? Được rồi, tôi có 5 cài đặt thú vị dành cho bạn. Nó chắc chắn giúp bạn hiểu…

Điều khiển máy ảnh Nikon bằng máy tính

Mỗi công ty đều cung cấp phần mềm giúp điều khiển máy ảnh từ máy tính. Bạn có thể xem trước độ phơi sáng trên màn hình…

Khôi phục dữ liệu HDD – Tôi đã lấy lại tất cả 3TB hình ảnh như thế nào ?

Gjëja më e rëndësishme për një përdorues kompjuteri janë të dhënat. Kompjuterët e prishur mund të blihen, por të dhënat nuk janë aq të thjeshta. Të dhënat…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *