Photoshop 2023 hỗ trợ Select Subject Cloud

Rate this post

Adobe lëshon Photoshop 2023 me veçorinë Delete and Fill Selection, Mask All Objects. Gjithashtu u përmirësua Select Subject, Object Selection Tool dhe Object Finder. Përveç kësaj, ju mund të rivendosni fotot e vjetra me funksionin e Restaurimit të Fotove. Ne do t’i shqyrtojmë këto veçori në seksionin tjetër. Më pas zbuloni se si të konfiguroni një kompjuter që ekzekuton Photoshop 2023.

1. Photoshop 2023 Shton maskën e të gjitha objekteve

Adobe Photoshop 2023 mbështet maskimin e të gjitha objekteve

Photoshop 2023 shton veçorinë “Mask All Objects”. Ndihmon për të krijuar një përzgjedhje plotësisht automatike. Unë marr shembullin me foton e mësipërme. Në versionet më të vjetra të Photoshop. Duhet të bëjmë një përzgjedhje sipas ngjyrës, shkëlqimit ose të përdorim Select Subject. Kjo kërkon kohë dhe jo shumë e saktë. Sidomos kur përdorni versionin CS të Photoshop.

Në Photoshop 2023, ju vetëm duhet të klikoni me të djathtën mbi shtresat dhe të zgjidhni Masko të gjitha objektet. Photoshop krijon automatikisht zgjedhje dhe maska ​​të shtresave për njerëzit, objektet, retë, sfondin dhe planin e parë. Nëse jeni duke përdorur versione të vjetra të Photoshop. Merrni disa sekonda për t’iu referuar, si të regjistroheni për një provë ose të blini një licencë Photoshop në këtë tutorial.

Masko të gjitha objektet që funksionojnë në Photoshop 2023

Photoshop po analizon foton. Ky proces mund të zgjasë nga disa sekonda në disa minuta. Thjesht duhet të prisni derisa të përfundojë. Gjëra që dikur kërkonin orë të tëra punë. Tani mund ta bëni me një klik.

Efekti i veçorisë Mask All Objects

Do të shihni shumë maska ​​me shtresa. Çdo shtresë korrespondon me një subjekt në imazh. Mund të mbani të shtypur tastin Ctrl dhe më pas klikoni në maskën e shtresave për të bërë një përzgjedhje. Për shembull, unë dua të zgjedh sipërfaqen e ujit. Pastaj thjesht mbani të shtypur tastin Ctrl, më pas kliko me të majtën në shtresën që korrespondon me sipërfaqen e ujit. Në mënyrë të ngjashme, ne mund të bëjmë një përzgjedhje për vajzën.

Me veçorinë “Mask All Objects”. Ju mund të rregulloni ngjyrën, shkëlqimin, mprehtësinë për secilën zonë shumë më lehtë. Puna e mëparshme mori shumë kohë dhe përpjekje. Tani mund të bëhet brenda sekondave. Kohë dhe përpjekje për të menduar për ide më të mira. Pra, sapo kemi përfunduar mësimin e veçorisë së parë në Photoshop 2023. Tani ejani te veçoria e dytë.

Photoshop 2023 përmirëson mjetin e përzgjedhjes së objekteve

Adobe ka përmirësuar mjetin e përzgjedhjes së objekteve në Photoshop 2023. Bërja e zgjedhjeve shumë më të shpejta dhe më të sakta. Thjesht duhet të klikoni në veglën e përzgjedhjes së objekteve ose në shkurtoren e tastierës W. Referojuni shkurtoreve të tastierës në Photoshop përmes këtij artikulli.

Photoshop zgjedh automatikisht subjektet në imazhe me Object Finder

Për të vazhduar, theksoni Object Finder. Lëreni Photoshop-in të analizojë dhe të gjejë subjektin në imazh. Pastaj thjesht rri pezull miun mbi subjekt. Photoshop do të shfaqë subjektin e zgjedhur. Klikimi i majtë për të krijuar një përzgjedhje është bërë.

Zgjidhni Sfondin me Gjetësin e Objekteve

Në versionin e vjetër, Photoshop fokusohej vetëm te njerëzit dhe objektet. Por me përmirësime në Photoshop 2023. Mund të zgjidhni planin e parë, sfondin ose sende shumë të vogla si syzet, telefonat. Thjesht vendosni miun me një klikim dhe mbaroni. Puna e mëparshme duhej të bëhej me dorë dhe kërkonte shumë përvojë. Tani, kjo mund të bëhet në sekonda me Photoshop 2023. Ne vijmë te veçoria tjetër.

Tham Khảo Thêm:  Top nhiều hơn 96 vì ai cũng cần hình nền đẹp mới nhất

3. Zgjidhja e përmirësuar e temës në Adobe Cloud

Instaloni Photoshop Image Processing Cloud

Në këtë version, Adobe shton cilësimin e Resë së Përpunimit të Imazhit. Cilësimi më i rëndësishëm është Select Subject Processing Cloud. Ndihmon në krijimin e një përzgjedhjeje shumë më të saktë se më parë. Pra, çfarë është kjo veçori? Si të përdoret?

Instaloni Photoshop Select Subject Cloud

Së pari, duhet të përdorni të drejtat e autorit të Photoshop me një lidhje interneti. Pastaj zgjidhni në cilësimet e Përpunimit të imazhit ose Zgjidhni Subject Cloud. Kur zgjidhni këtë, Photoshop do ta dërgojë imazhin në serverin e Adobe për të ndarë flokët dhe sfondin. Këta janë kompjuterë shumë të fuqishëm dhe shumë inteligjentë. Këta kompjuterë ndajnë flokët, ndajnë sfondin më saktë se kompjuteri juaj personal. Kështu, kur zgjidhni të përdorni Cloud. Kompjuteri ynë është urë lidhëse me serverin Adobe. Ata nuk e përpunojnë foton, por serverin Adobe.

Reja e përpunimit të imazhit në Photoshop 2023

Nëpërmjet shumë testeve, ajo tregon se Adobe Cloud trajton me shumë saktësi. Shpejtësia mund të jetë më e ngadaltë se kompjuteri juaj. Por rezultatet ia vlen të prisni. Ndihmon ndarjen e flokëve, duke ndarë sfondin shumë më të thjeshtë.

Efekti i Select Subject Cloud në Photoshop 2023

Siç mund ta shihni, kur zgjedh Select Subject Processing Cloud. Flokët e modeles janë të ndara shumë saktë. Shumë detaje as që i vura re. Por serverët e Adobe Cloud e trajtojnë atë shumë mirë. Edhe një gjë e mrekullueshme. Kjo veçori është gjithmonë duke u përmirësuar.

Gjithnjë e më shumë njerëz përdorin Select Subject Cloud. Atëherë ato janë më të shpejta dhe më të sakta. Kur ka miliona njerëz që përdorin këtë veçori. Do të shihni “Select Subject Cloud” si magji. Kompjuterët personalë nuk mund ta bëjnë këtë. Kemi ardhur te veçoritë e radhës në Photoshop 2023.

4. Fshini objektet më shpejt me Delete and Fill Selection

Photoshop 2023 mbështet zgjedhjen e fshirjes dhe mbushjes

Photoshop 2023 shton veçorinë Delete and Fill Selection. Ju ndihmon të fshini njerëzit dhe objektet shumë më shpejt. Së pari, bëni një përzgjedhje me Pen Tool, Lasso Tool ose Marquee Tool. Për shembull, unë krijoj një përzgjedhje rreth motoçiklistit. Pastaj klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Fshi dhe Plotësoni përzgjedhjen.

Efekti i zgjedhjes së fshirjes dhe mbushjes në Photoshop 2023

Photoshop kupton që ne duam të heqim drejtuesin dhe të zëvendësojmë detajet e duhura. Siç mund ta shihni, me një operacion shumë të thjeshtë. Mund ta heqim motoçiklistin në foto. Mund të mbani të shtypur tastin Shift për të bërë zgjedhje të shumta. Pastaj përdorni Delete dhe Fill Selection për të fshirë më shumë objekte. Përmes përvojës, e kuptova se kjo veçori ishte shumë e shpejtë dhe e saktë.

Tham Khảo Thêm:  4 cài đặt hay trên Canon 70D

Kjo është një veçori e shkëlqyer për njerëzit e shërbimit. Për të hequr detajet e tepërta shumë më shpejt dhe me efikasitet sesa në versionet e vjetra të Photoshop. Kemi ardhur në pjesën tjetër, për të mësuar pjesën tjetër të veçorive në Photoshop.

5. Rivendosni fotot e vjetra me Restaurimin e Fotove në Photoshop 2023

Rivendosni fotot e vjetra me Restaurimin e Fotove në Photoshop 2023

Photoshop 2023 rinovon Restaurimin e Fotove për të rivendosur fotot e vjetra. Ndihmon për të hequr gërvishtjet, për të përmirësuar mprehtësinë dhe detajet në fotot e marra me kamera filmike. Foto Restaurimi përdor inteligjencën artificiale të Adobe (Ai). Ju duhet të përdorni të drejtën e autorit të Photoshop dhe lidhjen e rrjetit për të përdorur këtë funksion.

Për të parë efektin e Restaurimit të Fotove. Unë përdor një foto të bërë me një aparat filmi. Fotografia ka shumë gërvishtje, myk dhe jo të mprehtë. Ne klikojmë Filter > Filters Neural > Restaurimi i fotografive. Do të shihni shumë funksione pasi të aktivizoni Restaurimin e Fotove.

Efekti i restaurimit të fotografive në Photoshop 2023

Për shembull, unë e rris parametrin më lart se mesatarja. Në të, unë dua të heq gërvishtjet dhe mykun në fotot e vjetra. Më pas rrisni pak më shumë mprehtësinë dhe detajet. Në varësi të cilësisë së imazhit origjinal, kjo mund të zgjasë nga disa sekonda deri në disa minuta. Siç mund ta shihni, pas përdorimit të Restaurimit të Fotove. Gërvishtjet dhe myku janë zhdukur. Mprehtësia është gjithashtu shumë më e mirë se para përpunimit. Nëse përdorni imazhe me rezolucion të lartë. Rezultatet janë edhe më të mira.

Restaurimi i fotografive është një veçori e shkëlqyer për ata prej jush që bëjnë shërbime. Ndihmon në rikuperimin e fotografive të vjetra shumë më shpejt. Në vend që të uleni dhe ta bëni atë manualisht hap pas hapi. Tani ju vetëm duhet të klikoni dhe të prisni për rezultatet. Ky funksion është në beta (beta). Ndoshta do të jetë edhe më mirë kur të dalë zyrtarisht. Për të vazhduar, shikojmë përmirësimin e Camera Raw në Photoshop 2023.

6. Photoshop 2023 mbështet 15. Camera Raw

Zgjidhni Subject në Camera Raw 15

Adobe përditëson Camera Raw 15 për Photoshop 2023. Bëni zgjedhjet më të shpejta me veçorinë Subject. Thjesht duhet të shtypni dhe të prisni pak. Camera Raw 15 do të analizojë njerëzit në imazh. Më pas rendisni ato fytyra në seksionin Njerëzit. Për kë dëshironi të bëni një përzgjedhje. Pastaj klikoni në atë fytyrë dhe keni mbaruar. Camera Raw do të mbulojë trupin me një shtresë të kuqe.

Atëherë ne mund të kontrollojmë ndriçimin, mprehtësinë dhe gjithçka tjetër në përzgjedhje. Me këtë veçori, ju mund të korrigjoni fotot me ndriçim të pasmë shumë më lehtë. Nuk ka nevojë të humbni kohë duke krijuar përzgjedhje, duke shtuar shtresa aq të komplikuara si më parë.

Përveç veçorisë së përzgjedhjes së lëndës. Camera Raw 15 gjithashtu mund të zgjedhë “Sfondi”. Për shembull, unë dua të kontrolloj ndriçimin dhe ngjyrën e Sfondit. Pastaj klikoni në fjalën Sfondi pranë shigjetës. Sfondi do të mbulohet me një ngjyrë të kuqe. Ne mund të kontrollojmë ndriçimin, ngjyrën, kontrastin në pjesën e sfondit. Pa prekur njerëzit në foto. Jo vetëm kaq, ju mund të zgjidhni edhe zonën e qiellit duke përdorur veçorinë Sky. Eksperimentoni për të kuptuar veçoritë në Camera Raw 15.

Në Camera Raw 15, ne kemi funksionin Content Aware Remove. Ju mund ta përdorni këtë veçori për të hequr objektet në një imazh. Për shembull, unë dua të fshij qenin. Pastaj klikoni në veçorinë “Hiqni i vetëdijshëm për përmbajtjen”, zgjidhni madhësinë në seksionin “Madhësia”. Pastaj krijoni një përzgjedhje rreth qenit dhe keni mbaruar.

Efekti i heqjes së vetëdijshëm për përmbajtjen në Camera Raw 15

Camera Raw fshin zonën e zgjedhur dhe shton detajet më të përshtatshme. Është pothuajse e panjohur që ka pasur ndonjëherë një qen këtu. Ju mund të “mbani Ctrl dhe klikoni majtas” për të specifikuar zonën e kampionimit. Por unë mendoj se Camera Raw 15 bën një punë të shkëlqyer. Pra, sapo kemi mësuar për veçoritë e reja në Photoshop 2023 dhe Camera Raw 15. Me siguri do të pyesni veten se si të konfiguroni një kompjuter që funksionon Photoshop 2023?

Tham Khảo Thêm:  Photoshop 2022 hỗ trợ Object Finder và Landscape Mixer

7. Konfiguro kompjuterin për të ekzekutuar Photoshop 2023

Konfigurimi i kompjuterit që funksionon Photoshop 2023

Sipas informacioneve zyrtare nga Adobe. Konfigurimi i kompjuterit që ekzekuton Adobe Photoshop 2023 është i ngjashëm me Photoshop 2022 dhe Photoshop 2021. Mund të instaloni Photoshop 2023 në kompjuterë duke përdorur Core i3, 4GB Ram, VGA Onboard.

Konfigurimi i kompjuterit që funksionon Photoshop 2023 Parametri
Përpunues intel, AMD, Apple Silicon 2 bërthama, 2 GHz, mbështetje SSE 4.2 ose më e lartë
Sistemi operativ Windows 10 64 Bit (Versioni 1909), MacOS Big Sur (versioni 11.2.2). Windows LTSC nuk mbështetet.
Ram 8 GB
Procesor grafik VGA Mbështetje DirectX 12, memorie 1,5 GB
Hard Drive Minimumi 4 GB

Siç mund ta shihni, kam instaluar Photoshop 2023 në kompjuterin tim Intel Core i7 7700, 16 GB Ram, Intel HD 630. Softueri është krejtësisht i pajtueshëm. Gjatë përdorimit nuk është i ngadalshëm, vonesë pak. Nëse jeni duke përdorur të njëjtin konfigurim, por është i ngadalshëm. Ju lutemi referojuni përmirësimit të SSD-së për kompjuterin. Sigurohuni që kompjuteri juaj të ekzekutojë Photoshop 2023 shumë më të butë.

Konfiguro kompjuterin Macbook me Photoshop 2023

Por ka një pikë për t’u theksuar. Për të përdorur Photoshop 2023. Duhet të instaloni sistemin operativ më të fundit Windows 10 64 Bit. Përdorni më mirë Windows 11 Pro 64 bit. Adobe tha gjithashtu gjithmonë, nuk mbështet versionet e Windows LTSC.

Nëse jeni duke përdorur sistemin operativ Mac OS. Pastaj vini re, Photoshop 2023 mbështet vetëm macOS Big Sur ose macOS Monterey. My MacBook Pro Mid 2012 ekzekuton macOS Catanila. Nuk mund të instalohet versioni i Photoshop 2023.

Kështu, ne sapo kemi eksploruar veçoritë e reja në Photoshop 2023. Mund të vizitoni faqen kryesore të Adobe për më shumë informacion. Në rast se po përdorni versione më të vjetra të Photoshop. Pastaj ju lutemi referojuni se si të shkarkoni një version provë ose të blini një licencë Photoshop në këtë artikull. Nëse gjeni diçka që mungon, lini një koment. Unë do të referoj dhe përditësoj artikullin. Ju uroj shume foto te bukura. Faleminderit që gjetët kohë për të rishikuar. Koha për të rënë, mirupafshim.

8. Lexo më shumë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Photoshop 2023 hỗ trợ Select Subject Cloud . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Knoll Light Factory là plugin tạo hiệu ứng ánh sáng nổi tiếng cho Photoshop. Plugin này được phát triển bởi John Knoll với nhiều ưu điểm vượt…

Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Chân dung 3 Đó là một cải tiến lớn từ Imagenomic. Phần mềm với chức năng chính là chỉnh sửa da, làm mịn, đổi màu da. Ưu…

Preset là gì? Sử dụng thế nào ? Chia sẻ Preset đẹp

Nếu là một người chơi ảnh chắc hẳn bạn đã ít nhất một lần nghe đến khái niệm Preset. Vậy cài đặt trước là gì? Lightroom presets…

5 cài đặt hay cho Nikon D7100

Xin chào, bạn đang muốn cài đặt Nikon D7100? Được rồi, tôi có 5 cài đặt thú vị dành cho bạn. Nó chắc chắn giúp bạn hiểu…

Điều khiển máy ảnh Nikon bằng máy tính

Mỗi công ty đều cung cấp phần mềm giúp điều khiển máy ảnh từ máy tính. Bạn có thể xem trước độ phơi sáng trên màn hình…

Khôi phục dữ liệu HDD – Tôi đã lấy lại tất cả 3TB hình ảnh như thế nào ?

Gjëja më e rëndësishme për një përdorues kompjuteri janë të dhënat. Kompjuterët e prishur mund të blihen, por të dhënat nuk janë aq të thjeshta. Të dhënat…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *