Kiểm tra máy ảnh cũ như thế nào

Rate this post

Shumë prej jush më pyesin mua, kontrolloni kamerën e vjetër si Kjo është një histori e gjatë, që kushton shumë para dhe vuajtje. Por në rregull! Do të doja të ndaj disa përvoja praktike, duke shpresuar t’ju ndihmoj të blini një aparat fotografik të mirë.

Përfitimet e blerjes së kamerave të përdorura

Më vjen keq kur blej rroba
  • Kamerat e dorës së dytë vijnë me çmime të ulëta dhe me një gamë të gjerë çmimesh.
  • Rishiten me më pak humbje se makina e re
  • Me të njëjtën shumë parash duke blerë një aparat fotografik të ri, mund të blini një aparat fotografik të përdorur më të lartë.

Kamerat e vjetra janë një zgjedhje e arsyeshme, për ata që janë të rinj në fotografi. Makina e vjetër ka një çmim të ulët dhe është e lehtë për t’u ndërruar në një makinë tjetër pa shumë humbje. E njëjta shumë parash e shpenzuar për një makinë të re, do të blejë një makinë të përdorur më të lartë. NE RREGULL! Tingëllon shumë tërheqëse dhe bindëse, apo jo?

Rreziqet kur blini kamera të përdorura

Dëshironi të blini rroba?
  • Makina është dëmtuar nga konsumimi. Kjo pjesë duhet pranuar për shkak të blerjes së vjetër
  • Makina ka një gabim dhe pronari i vjetër dëshiron t’ia shesë dikujt tjetër. Ky seksion mund të kufizohet me inspektim të kujdesshëm.

Kamerat janë zakonisht shumë të qëndrueshme, por blerja e dorës së dytë është e rrezikshme. Për shkak se blerja është më e lirë, rreziku duhet të jetë më i lartë. Rreziku vjen nga konsumimi i makinerive me kalimin e kohës. Rreziku vjen nga pandershmëria e shitësit. Duke ju bërë të blini një makinë të rinovuar, makina është e gabuar. Pra, pyetja tjetër, a duhet të blej një makinë të riparuar dhe me defekt?

A duhet të blej një aparat fotografik të riparuar?

  • Jo blej: Kur shitësi është i pandershëm dhe dëshiron të të mashtrojë. Ata fshehin të gjitha defektet aktuale dhe defektet e rregulluara. Që ju të besoni se është një makinë origjinale. Me dëshirën për të shitur me çmimin më të lartë. Kjo situatë është shumë e zakonshme kur blini makineri të përdorura. I shoqëruar shpesh nga fenomeni, shitësi zhduket pas transaksionit.
  • Mund te blej: Kur shitësi është i sinqertë. Tregoni gabimin fiks dhe gabimin aktual, si ndikon në procesin e përdorimit. Nëse e shihni se çmimi është i duhuri dhe gabimi nuk është shumë serioz, mund ta blini. Në raste të tilla, ju do të merrni një makinë të mirë me një çmim të mirë. E kam testuar disa herë dhe e kam parë të pranueshme.

Si të kontrolloni kamerën e vjetër

Preferoj të blej një makinë me kuti, letra dhe aksesorë. Makinat e tilla zakonisht janë më të shtrenjta, por janë më të sigurta. Përmes shumë blerjeve të makinerive të përdorura, nga Australia dhe Vietnami. Unë shoh, makinat Full Box shpesh ruhen mirë dhe përdoren më me kujdes.

Ne e dimë ku të blejmë, cilin treg përmes letrës sipas makinës. Modeli Full Box zakonisht është plot me aksesorë, duke përfshirë kabllo USB, karikues, bateri, manual, mbulesë mbrojtëse. Aksesorët origjinalë janë gjithmonë të mirë dhe me vlerë të madhe. Pas mërzitjes, rishitja është gjithashtu shumë më e lehtë. Ndjenja e përdorimit është gjithashtu më e mirë sesa të marrësh çdo trup në shtëpi, pastaj të blesh më shumë aksesorë.

Tham Khảo Thêm:  Mã giảm giá HawkHost 55% dịp Giáng Sinh

Kontrolloni konsumimin e pamjes

Kamerat e dorës së dytë ndryshojnë shumë në pamje, konsumim dhe dëmtim. Shumica përfshijnë gërvishtje dhe konsumim natyral për shkak të fërkimit. Ndoshta duhet të mësohemi me ato gërvishtjet. Sigurisht qe ka raste si te reja, edhe cmimi eshte me i larte.

Në foto është një Nikon D700 me shumë gërvishtje shumë të thella … Kjo shenjë është padyshim për shkak të goditjes, jo konsumimit nga fërkimi. Në një rast të tillë, duhet të pyesni shitësin, cili është shkaku i çipit, a ndikon ai në procesin e përdorimit?

Huong Dan ka kontrolluar makinën qepëse të vëllait të tij

Në mënyrë të ngjashme, shumë raste gërmojnë të gjithë kornizën e makinës. Trupat e mirë të kamerës zakonisht bëhen prej lidhjeve shumë të forta. Për të fluturuar një pjesë të tillë, ndikimi duhet të jetë shumë i fortë. Nëse është kështu, kontrolloni me kujdes sistemin e diafragmës dhe fokusit. Ky është rasti aktual që kam hasur. Pronari nuk pranon që makina është riparuar dhe është rrëzuar. Kështu që vendosa të mos blej Nikon D610.

Udhëzues testimi i Nikon d700

Disa makina kanë çarje shumë të vogla dhe mezi duken. Ky është rasti i anës së plasaritur të Nikon D700 të ekranit dytësor. Ky rast më ka kushtuar shumë para. Për shkak se makina është shumë larg, është e vështirë të ndërrohet. Ka edhe shumë dëmtime të tjera, ju lutemi kontrolloni me kujdes.

Kontrolloni makinën e riparuar

Vidhat origjinale janë montuar mjeshtërisht dhe lyer me të zezë, duke u përzier me ngjyrën e zezë të trupit. Me kalimin e kohës, kërmijtë do të oksidohen dhe ndryshken. Raste të tilla të ndryshkut natyror nuk janë shumë të rëndësishme. Edhe nëse është i ndryshkur, nuk mund të jetë si ilustrimi më poshtë. Kërmijtë janë të lyer dhe të çarë brenda.

Huong Dan ka kontrolluar makinën qepëse të vëllait të tij

Makinat e riparuara, kërmijtë shpesh u priten kokat dhe shtresa e bojës së zezë po fluturon. Sepse përdorin vida të forta dhe jo siç duhet. Kjo pjesë është shumë e lehtë për t’u dalluar, sepse vidhosja e zhveshur dallohet menjëherë. Nëse hiqet, atëherë diskutoni me guxim me shitësin. Shihni çfarë rregulluan dhe nëse e pranojnë. Nëse e fshehin sëmundjen, nuk duhet ta blejnë atë makinë. Më sipër është një makinë e riparuar. Më shumë ilustrime me lente?

Kjo është një lente e riparuar. Rrip i fiksimit të lenteve të përparme, i gërvishtur dhe i gërvishtur ashtu.

Si e kontrolloni shëndetin tuaj?

Si shembull, lentet e riparuara Nikon AF-S 80-200. E pyeta shitësin dhe ata nuk e pranuan se ishte rregulluar. Nuk di çfarë të pyes dhe të them se është ende mirë. Duhet të bëjë fotografi për dokumentacion dhe të shtyjë transaksionin.

Rasti riparimi origjinal, nga NPS (Shërbimet profesionale të Nikon). Çdo riparim do të ketë një faturë nga kompania dhe ky është riparimi më prestigjioz. Ju mund të jeni të sigurt kur blini një makinë të riparuar nga kompania.

Kontrolloni pasqyrën, ekrani i fokusit është i mykur

Kur pasqyra është e pastër, fokusi është i mirë dhe pamja është e qartë. Kam hasur në disa raste pasqyrash të mykura, të cilat nuk i kam blerë. Për shkak se myku është i vështirë për t’u trajtuar në shtëpi, shërbimi është i shtrenjtë. Nëse është kështu, shmangeni atë. Në rast se pasqyra është e turbullt për shkak të lagështirës dhe pluhurit, ajo mund të blihet dhe pastrohet me letër për pastrimin e lenteve. E kam testuar dhe duket si i ri.

Tham Khảo Thêm:  Photoshop action đẹp cho nhiều thể loại ảnh

Kontrolloni nëse sensori është i gërvishtur apo jo

Mënyra më e thjeshtë është të përdorni LiveView. Kamera do të rrokulliset pasqyrën dhe do të tërheqë kapakun prapa. Ju ndihmon të shihni sensorin brenda.

Për më shumë kontroll sigurie. Ne shtypim Menyja > Menuja e konfigurimit > Kyçja e pasqyrës për pastrimin > OK. Më pas, përdorni dritën, ndriçoni atë për të kontrolluar. A është sensori i gërvishtur dhe i mykur? Mos blini një makinë me sensorë të gërvishtur, të copëtuar dhe të mykur. Kam hasur në shumë raste të mykut. Sepse makina pritës ruhet në një mjedis me lagështi të lartë.

Shikoni pamorin e vjetër të kamerës

shikuesi është i trishtuar

Pamjeku ka pak konsumim, por është i ndjeshëm ndaj papastërtive dhe mykut. Në foto është një Nikon D7100, me shikues të shtrirë. Nuk mund të riparohet në shtëpi. Ky është një nga gabimet kur blini makinën tuaj të vjetër. Ju lutemi kontrolloni me kujdes, që të mos hasni në një gabim kaq të madh.

Kontrolloni pikën e vdekur të sensorit

Mënyra për të kontrolluar është e thjeshtë, gjeni një sipërfaqe të ndritshme si qielli ose letër e bardhë dhe kapeni mbi të. Zmadhoni më tej dhe kërkoni pikselë të zinj dhe gjurmë të pazakonta të dritës në imazh.

Për një inspektim më të afërt, hiqni lentet dhe lidhni trupin e kamerës dhe pamorin. Regjistroni me parametra normalë dhe kontrolloni pikselët. Nuk ka njolla ngjyrash jashtëzakonisht të ndritshme. Ju mund të shihni detajet këtuy

Kontrolloni performancën e grilave

Provoni të qëlloni vazhdimisht me shpejtësi të ndryshme. Makina nuk varet, treguesi ERR në LCD-në dytësore është në rregull. Disa kamera me shpejtësi të lartë vuajnë nga ERR, përballja me këto makina duhet të testohet edhe disa herë. Nëse rrëzohet pas disa përpjekjesh, kthejeni atë. Sepse ka një problem me sistemin mekanik të makinës.

Kontrolloni LCD dhe nën LCD

LCD ju ndihmon të shikoni imazhin dhe të rregulloni parametrat. Shihni ngjyrat në rregull, pa qoshe të errëta, mavijosje ose pika të vdekura. Vini re se makinat shpesh kanë gabime LCD si Canon 60D/600D. LCD-të dytësore janë ekrane shumë të qëndrueshme, por duhen kontrolluar. Nuk ka mavijosje, çarje dhe sigurisht drita e prapme mbetet e ndezur. Për të ndezur dritën e prapme me Nikon, tërhiqni tastin Ndezje/Fikur mbi pozicionin e llambës. Unë kisha një rast, LCD sekondar ishte i mykur. Sepse serveri përdoret rrallë dhe lihet në një mjedis të lagësht për një kohë të gjatë.

Kontrolloni folenë e kartës së kujtesës në kamerën e vjetër

Disa makina përdorin dy karta memorie, duhet t’i testoni të dyja, për t’u siguruar që ato ende funksionojnë. Mënyra më e lehtë është të futni me radhë secilën fole të kartës së kujtesës, më pas të regjistroni filma dhe të bëni fotografi. Fotografitë dhe videot e ruajtura plotësisht janë në rregull. Përveç pikave të mësipërme, duhet të kontrolloni aftësinë për të filmuar, fokusuar, matje. Nëpërmjet këtyre veçorive, do të dini nëse mikrofoni është në rregull, fokusimi automatik është i qëndrueshëm apo jo.

Kontrolloni nivelin e baterisë së kamerës Nikon

Një bateri e vërtetë është zakonisht shumë e qëndrueshme dhe ka një çmim të lartë. Mundohuni të gjeni një aparat fotografik me një bateri origjinale. Kjo do të ishte më mirë sesa të zgjidhni pinin për. Pasi të përcaktojmë nëse bateria është origjinale apo për, ne kontrollojmë nivelin e baterisë.

Niveli 0 është më i miri dhe niveli 4 është më i keqi.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn sử dụng Nikon SB-900
kontrolloni baterinë tuaj

Nëse bateria është në 0 ose më e lartë. Ju gjithashtu duhet të bëni një fotografi provë për të parë nëse shkarkimi i baterisë është i shpejtë. Për shkak të një baterie të mirë, mund të realizohen disa qindra deri në 1000 shkrepje për karikim.

Test Flash Toads

Flash ka një efekt të keq, por shumë. Mbështet fokusin, kompensimin e ekspozimit kur ISO nuk mjafton, kontrollin e blicit. Ju lutemi ndizni dritën dhe bëni disa foto provë ose shtypni tastin PV në pjesën e përparme të trupit të kamerës. Nëse llamba nuk ndizet, ka shumë të ngjarë që llamba të jetë dëmtuar.

Shikoni aksesorët

Aksesorët që vijnë me makinën përfshijnë bateri, karikues, kordona lidhjeje dhe libra, CD, etj. Kontrolloni nëse ato janë të mjaftueshme për shitje. Këto artikuj janë të vegjël, por çmimi është i lartë. Ju mungojnë bateria dhe karikuesi tashmë 2 milionë. Mos harroni të kontrolloni për të parë nëse është saktësisht siç përshkruhet, nëse ka diçka që mungon, pyesni qartë. Nëse jo, më pak para.

Kontrolloni serinë e kamerave

Më pas kontrolloni numrin serial të vendosur në pjesën e poshtme të kamerës dhe krahasojeni atë me numrin serial në kuti. Dy numra që përkojnë janë disi qetësues. Më pas bëni një foto, vendoseni në Lightroom ose në faqen e Flickr. Për të kontrolluar numrin serial në foto. Ky numër përkon me makinën, kutinë, letra e garancisë është shumë e mirë.

Në Adobe Lightroom, zgjidhni Shiko > Zhvilloni opsionet e pamjes. Pastaj zgjidhni një nga 6 kutitë më poshtë për të Kamera. Në fund shtypni tastin (i) derisa të shfaqet seria e kamerës.

Siç tregon fotografia, numri serial është pranë emrit Nikon D700. Aty ku nuk ka Lightroom. Ju mund të përdorni faqen Flickr dhe faqe ShutterCounter Për të testuar. Thjesht ngarkoni foton dhe prisni rezultatet.

Faqja ShutterCounter tregon numrin serial të kamerës të ngjashëm me Lightroom. Kjo mënyrë mund të bëhet direkt në telefon dhe më lehtë. Pra, ne e dimë se si të kontrollojmë numrin serial të kamerës.

Kontrolloni numrin e fotove të marra

Përdorimi i kamerave Nikon ShutterCounter. Ne shkarkojmë imazhin dhe kontrollojmë numrin e fotove të marra. Siç tregon ilustrimi, kamera ka realizuar 27438 foto.

Për kamerat Canon, është e detyrueshme të lidhni kamerën me kompjuterin duke përdorur një kabllo USB. Më pas përdorni softuerin EOS Info për të kontrolluar. Ju mund të shihni detaje se si ta bëni këtë këtu.

Për kamerat Sony, shikoni detajet këtu. Kështu që ata dinë të kontrollojnë numrin e fotove të marra, në kamerat Nikon, Canon, Sony. Ne rregull! Unë kam ndarë disa mënyra për të kontrolluar kamerat e vjetra. Shpresoj se artikulli do t’ju ndihmojë të blini më lehtë makinën. Fat i mirë me blerjen tuaj, faleminderit.

Lexo më shumë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Kiểm tra máy ảnh cũ như thế nào . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Knoll Light Factory là plugin tạo hiệu ứng ánh sáng nổi tiếng cho Photoshop. Plugin này được phát triển bởi John Knoll với nhiều ưu điểm vượt…

Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Chân dung 3 Đó là một cải tiến lớn từ Imagenomic. Phần mềm với chức năng chính là chỉnh sửa da, làm mịn, đổi màu da. Ưu…

Preset là gì? Sử dụng thế nào ? Chia sẻ Preset đẹp

Nếu là một người chơi ảnh chắc hẳn bạn đã ít nhất một lần nghe đến khái niệm Preset. Vậy cài đặt trước là gì? Lightroom presets…

5 cài đặt hay cho Nikon D7100

Xin chào, bạn đang muốn cài đặt Nikon D7100? Được rồi, tôi có 5 cài đặt thú vị dành cho bạn. Nó chắc chắn giúp bạn hiểu…

Điều khiển máy ảnh Nikon bằng máy tính

Mỗi công ty đều cung cấp phần mềm giúp điều khiển máy ảnh từ máy tính. Bạn có thể xem trước độ phơi sáng trên màn hình…

Khôi phục dữ liệu HDD – Tôi đã lấy lại tất cả 3TB hình ảnh như thế nào ?

Gjëja më e rëndësishme për një përdorues kompjuteri janë të dhënat. Kompjuterët e prishur mund të blihen, por të dhënat nuk janë aq të thjeshta. Të dhënat…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *