Chuyển cảnh trong Premiere chi tiết bằng Video

Rate this post

Në këtë tutorial, ne do të mësojmë se si të kalojmë në Premiere, duke përdorur Transitions Video dhe Audio Transitions. Përveç kësaj, ju gjithashtu dini se si të ngarkoni tranzicionet në Premiere. Shpresojmë, t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë Adobe Premiere dhe të keni video më të bukura. Le të fillojmë të zbulojmë.

1. Udhëzime për përdorimin e efekteve të tranzicionit në Premiere

Klikoni

Unë bëra tutorialin në Adobe Premiere 2022. Ju mund të bëni të njëjtën gjë në Premiere më të vjetra. Ju duhet të pyesni veten, cili është efekti i tranzicionit në Premiere? Ky është efekti që fillon, mbaron ose ndodhet mes dy videove.

Në të, Video Transiton për të ndërruar skenat midis dy klipeve. Përveç kësaj, ne kemi Audio Transititon për të ndërruar skenat midis pjesëve audio. Pra, ku është efekti i tranzicionit?

Në ndërfaqen e paracaktuar të Adobe Premiere. Ne klikojmë në shigjetën që tregon djathtas, më pas zgjedhim Efektet. Do t’i shihni të gjitha tranzicionet në Adobe Premiere. Kjo është mënyra që unë përdor më shpesh.

Klikoni në Workspace zgjidhni Efektet

Përndryshe, mund të prekni cilësimet e hapësirës së punës në Premiere dhe më pas shkoni te Efektet. Kjo do të ndryshojë hapësirën e punës në Premiere. E bën më të lehtë përdorimin e efekteve në Efektet. Pra, ku është efekti i tranzicionit?

Zgjidhni efektet e tranzicionit në Video Transitions

Ne shikojmë në të djathtë, klikoni shigjetën pranë “Tranzicioneve të videove”. Do të shihni tranzicionet e disponueshme në Adobe Premiere. E cila ndahet në tema të ndryshme. Thjesht duhet të klikoni në ato tema, për të parë efektet që dëshironi të përdorni. Për shembull, unë klikoj në efektin Dip to White.

Më pas tërhiqni dhe lëshoni mes dy videove dhe mbaroni. Pas përfundimit të videos së parë, do të shfaqet një ekran i bardhë përpara se të kaloni në videon tjetër. Gjithçka është kaq e thjeshtë. Sigurisht që mund të përdorni Video Transitions, për të nisur ose përfunduar një Video. Në rast se nuk dëshironi ta përdorni më, klikoni në efektin e tranzicionit, më pas klikoni Fshi në tastierë për ta fshirë. Për shembull, unë dua të kaloj në një efekt më të bukur.

Mbajeni miun dhe tërhiqni efektin e tranzicionit në video

Do të klikoj në efektin VR Light Leaks, më pas do ta zvarrit dhe lëshoj atë midis dy videove. Siç mund ta shihni efekti ka një ngjyrë shumë të bukur, apo jo? Pra, është e mundur të kontrollohet se çfarë është në këtë efekt. Varet nga efekti që përdoret. Gjërat që mund të kontrolloni do të ndryshojnë pak. Përpiqem të shpjegoj në detaje, që të kuptoni dhe aplikoni në raste të tjera.

Rregulloni fillimin dhe fundin e efektit të tranzicionit

Ne klikojmë në “Tranzicionet duan të kontrollojnë pozicionin, kohën dhe ngjyrën”. Do të shihni një panel cilësimesh në anën e majtë, me emrin që korrespondon me Tranzicionet e zgjedhura. Këtu, ne klikojmë mbi Kohëzgjatja, për të kontrolluar kohën e Tranzicioneve. Për shembull, dëshironi që efekti të zgjasë për 10 sekonda. Më pas futni 10 sekonda dhe më pas shtypni Enter për të përfunduar.

Tham Khảo Thêm:  Tìm hiểu và làm chủ Picture Control máy ảnh Nikon

Zakonisht, efekti i tranzicionit është midis dy videove. Por ndonjëherë, do ta gjeni të shtrirë plotësisht në njërën anë. Pra, si ta kontrolloni këtë? Thjesht duhet të klikoni në Alignment. Më pas zgjidhni Qendra në Cut. Efekti do të jetë në mes të dy videove. Përndryshe, mund të zgjidhni Start at Cut, efekti do të fillojë nga videoja e dytë.

Ose përdorni End në Cut, efekti do të përfundojë në videon e dytë. Sigurisht që është e mundur të përdoret Custom për të zgjedhur çdo vendndodhje. Pra, ne tashmë dimë se si të kontrollojmë kohën dhe pozicionin e efekteve të tranzicionit në Adobe Premiere. Tani vjen te komponenti tjetër në Tranzicionet.

Rregullimi i ngjyrave të tranzicionit në premierë

Në këtë rast, përdora efektin VR Light Leaks. Pra, shumë parametra në këndin e majtë. Për shembull, zvarrit Leak Base Hue në të djathtë për të ndryshuar ngjyrën. Siç mund ta shihni, ngjyrat e tranzicionit ndryshojnë apo jo? Thjesht duhet të ndryshoni vlerën Leak Base Hue, për të gjetur ngjyrën e duhur për nevojat tuaja.

Rregullimi i ngopjes së ngjyrave të Transtiton në Premiere

Më pas, ne tërhiqni rrëshqitësin Leak Spectrum Widh, për të kontrolluar madhësinë e theksimit në efekt. Siç e keni parë, pikat kryesore janë shumë më të mëdha apo jo? Natyrisht, mund të tërhiqeni mbrapsht, për t’i zvogëluar këto pika kryesore.

Rregullimi i densitetit të tranzicioneve në Premiere

Në një lloj efekti tranzicioni si rrjedhje e dritës VR. Do të shihni një cilësim të Intensitetit të rrjedhjes për të kontrolluar intensitetin e ngjyrës në theksim. Nëse dëshironi më shumë energji, tërhiqni rrëshqitësin Intensiteti i rrjedhjeve në të djathtë. Zvarritni në të majtë për të zvogëluar këto efekte.

Rregullimi i parametrit Dissolve Length në efektin e tranzicionit

Përveç kontrollit të ngjyrave, ngopjes dhe densitetit të ngjyrave. Ne mund të kontrollojmë këndin e ndriçimit dhe mënyrën se si shfaqen Tranzicionet Video. Ju vetëm duhet të ndryshoni parametrat këtu dhe të vëzhgoni ndryshimet në ekran. Pastaj zgjidhni cilësimin që i përshtatet nevojave tuaja. Në rast se janë ndryshuar shumë parametra. Por nuk i dini parametrat e paracaktuar si? Thjesht duhet të klikoni në shigjetën Zhbërje, që korrespondon me funksionin që përdoret. Gjithçka do të kthehet në parametrat e paracaktuar.

Mbani mend, cilësimet ndryshojnë në varësi të Tranzicioneve në përdorim. Mënyra më e mirë është të eksperimentoni shumë për të gjetur parametrat e duhur për nevojat tuaja. Pra, përveç efekteve të tranzicionit të disponueshme në Adobe Premiere. A mund të ngarkojmë më shumë efekte? Sigurisht, ky është avantazhi i Premiere. Shihemi sërish në pjesën tjetër.

2. Ngarkoni tranzicionet në premierë

Ngarko tranzicionet në Premiere

Për të vazhduar tutorialin, mësojmë dy mënyra për të ngarkuar tranzicionet për Premiere. Mënyra më e thjeshtë është të klikoni në cilësimet e hapësirës së punës në Premiere. Pastaj klikoni Titrat dhe Grafika. Shënim, kompjuteri duhet të jetë i lidhur me rrjetin.

Duke kërkuar për Tranzicionet në Adobe Premiere

Do të shihni ndryshimin e ndërfaqes Premiere siç tregohet. Ne klikojmë në Browse > zgjidhni Adobe Stock > shënoni Free Free. Më pas, futni fjalën kyçe Transitions në kutinë e kërkimit dhe shtypni Enter. Kjo do t’ju ndihmojë të gjeni tranzicione falas në Adobe Stock. Do të shihni qindra efekte të mahnitshme dhe plotësisht falas.

Klikoni dhe tërhiqni efektin e tranzicionit midis dy Videove

Thjesht duhet të zgjidhni efektin që dëshironi të përdorni. Më pas tërhiqni dhe lëshoni te Video siç tregohet. Adobe Premiere do ta shkarkojë efektin në kompjuterin tuaj. Thjesht duhet të prisni derisa të përfundojë, përpara se të kaloni në hapin tjetër.

Zgjidhni Video për t'u përdorur në Tranzicion

Ashtu si pjesa e mëparshme, çdo efekt do të vendoset pak më ndryshe. Ky efekt, për shembull, kërkon zgjedhjen e Fillimit dhe Fundit të videos. Ne do të klikojmë mbi efektin për të parë panelin e cilësimeve në të djathtë. Pastaj klikoni për të zgjedhur videon për të filluar. Më pas, klikojmë për të zgjedhur videon në fund. Siç mund ta shihni, duket mirë, apo jo?

Rregullimi i ngjyrave në Transiton

Përndryshe, mund të klikoni në panelin e cilësimeve të Tranzicioneve. Zgjidhni çdo ngjyrë që ju pëlqen. Pastaj shikoni rezultatet në ekran. Sigurisht, ju mund të kontrolloni ngopjen dhe shkëlqimin e ngjyrave gjithashtu. Këto cilësime janë në dorën e projektuesit të Transitions. Eksperimentoni për të kuptuar se çfarë po bëni.

Ngarkoni kalimet nga Pexels

Përveç shkarkimit të Transitions në Adobe Stock. Mund ta shkarkoni falas efektin e ndarjes në Pexels, Pixabay, FreeStock. Ndonjëherë, ju nevojiten efekte të bukura dhe para si gjethet e jackfruit, pastaj blini Transitions në Videohive. Ju vetëm duhet të zgjidhni efektin që i përshtatet nevojave tuaja. Pastaj klikoni shkarkimin në kompjuter. Këto janë video në format MP4. Nuk mund të bëni shumë rregullime.

Tërhiq Video Transitions në Adobe Premiere

Pastaj ne importojmë tranzicionet e videos në Premiere. Më pas tërhiqni Transitions në shtresën e videos që dëshironi të kaloni. Mos harroni të klikoni Blend Mode, zgjidhni Screen. Efektin e përzierjes do ta shihni me videon më poshtë.

Tham Khảo Thêm:  Khám phá 99+ hình nền trà sữa hoạt hình cute tuyệt vời nhất

Sigurisht, ju mund të kontrolloni gjatësinë e Tranzicioneve, duke përdorur funksionet Cut në Adobe Premiere. Ose rregulloni ngjyrën, shkëlqimin, mprehtësinë me Lumetri Color. Shpresojmë, përmes këtij seksioni, të keni efekte më të bukura tranzicioni. Për të vazhduar tutorialin. Ne do të mësojmë se si të ruajmë efektin e tranzicionit.

3. Ruani tranzicionet në Adobe Premiere

Ruajtja e tranzicioneve në Premiere

Pas një kohe duke përdorur Adobe Premiere. Sigurisht, do të keni Tranzicione që i përshtaten shijes tuaj personale. Mund të ruani “Tranzicionet” në rast se rivendosni kompjuterin tuaj. Sigurisht që mund t’i ruani për t’i shitur ose ndarë me miqtë. Për ta bërë këtë, ne klikojmë në tranzicione. Më pas shikoni majtas, kliko me të djathtën mbi emrin e Tranzicionit dhe zgjidhni Ruaj paracaktimin.

Emërtoni efektin e tranzicionit në Premiere

Në panelin e cilësimeve, ne futim emrin e Tranzicionit, futim një përshkrim dhe më pas klikojmë Ok për të përfunduar.

Përdorimi i një efekti tranzicioni të ruajtur në Premiere

Si parazgjedhje, Transitions ruhen në dosjen Preset. Ju mund të krijoni një dosje të re për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Tranzicionet ruajnë gjithçka që keni bërë. Thjesht duhet të klikoni dhe tërhiqni te Videoja dhe keni mbaruar. Sigurisht, ju mund ta modifikoni atë për t’iu përshtatur nevojave tuaja.

Pastaj kurseni edhe një herë si Tranzicione të reja. Vetëm parametra dhe emra të ndryshëm janë në rregull. Kështu, sapo kemi mësuar se si të ruajmë Transitions në Adobe Premiere. Për të vazhduar tutorialin, le të mësojmë se si të instalojmë Tranzicionet e paracaktuara.

4. Vendosja e tranzicioneve të paracaktuara në Premiere

Cilësimet e parazgjedhura të tranzicionit në Adobe Premiere

Si parazgjedhje, Adobe Premiere përdor efektin e paracaktuar të Cross Dissolve. Nëse nuk dëshironi ta përdorni këtë efekt. Pastaj klikoni me të djathtën mbi efektin që dëshironi të përdorni, zgjidhni Set Selected as Default Transitions. Gjithçka është kaq e thjeshtë.

Shkurtoret e tranzicionit në Premiere

Për të përdorur efektin e tranzicionit të paracaktuar. Ne zgjedhim Video dhe më pas shtypim Ctrl + D në Windows. Ose shtypni Command+D në Mac. Do të shihni Adobe Premiere të aplikojë efektin e paracaktuar siç tregohet.

Tham Khảo Thêm:  Chụp ảnh bằng Lightroom Tethered Capture

Sigurisht, mund të zgjidhni të gjitha videot, më pas shtypni Ctrl+D. Adobe Premiere do të zbatojë tranzicionet e paracaktuara për të gjitha videot e zgjedhura. Kjo e bën shumë më të shpejtë modifikimin e videove në Premiere. Ne vijmë në pjesën tjetër.

5. Kalimet në premierë me tranzicione audio

Zvarritni kalimin audio në video në premierë

Në seksionet e mëparshme, ju tashmë dini se si të përdorni efektet e tranzicionit për Videot. Në fakt kemi edhe kalime për zërin. Klikoni “Efektet” > zgjidhni “Tranzicionet audio”, për të parë efektet zanore të tranzicionit. Ne klikojmë, zvarritim dhe lëshojmë midis dy audioklipeve në Video.

Tingulli i tranzicionit në Premiere

Siç e keni parë, tani përveç efektit të tranzicionit Video. Kemi më shumë efekte zanore në tranzicion. Mund të klikoni dy herë mbi efektin, të vendosni kohëzgjatjen e këtij efekti.

Si të përdorni tingullin e tranzicionit në Premiere

Sigurisht, ne mund të klikojmë Alignment, për të zgjedhur se ku do të shfaqet efekti. Për shembull, nëse dëshironi që efekti të jetë midis dy pjesëve audio, zgjidhni Qendra në Prerje. Përndryshe, mund të zgjidhni Start at Cut, efekti do të fillojë në videon e dytë. Sigurisht, mund të zgjidhni End në Cut, efekti fillon në fund të videos së parë. Është kaq e vështirë për t’u kuptuar.

Përveç mënyrave të mësipërme, ne mund të klikojmë dhe mbajmë miun dhe më pas të tërheqim Transitions në një pozicion që i përshtatet nevojave tona. Kështu, sapo kemi mësuar se si të përdorim efektet e tranzicionit Video dhe Audio. Shpresojmë, këto shpërndarje t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë Adobe Premiere.

6. Pyetje të bëra shpesh në lidhje me përdorimin e Tranzicioneve në Premiere

Si të hapni tranzicionet (Video Transitions) në Adobe Premiere?

Klikoni në Workspace > zgjidhni Efektet > zgjidhni Video Transitions. Pastaj zgjidhni efektin e tranzicionit që dëshironi të përdorni në Adobe Premiere.

Shkurtorja e efektit të tranzicionit në Adobe Premiere?

Ju lutemi përdorni shkurtoren e tastierës Ctrl + D në Windows. Përndryshe, përdorni shkurtoren e tastierës Command+D në MacOS për të përdorur efektet e paracaktuar të tranzicionit në Adobe Premiere.

Si të ngarkoni tranzicionet në Premiere?

Mund të ngarkoni tranzicione në Adobe Stock që integrohet me Adobe Premiere. Gjithashtu, mund ta shkarkoni falas nga Pexels, Pixabay, FreeStock.

Sapo kemi mësuar se si të përdorim tranzicionet në Adobe Premiere. Shpresoj, përmes një udhëzuesi kaq themelor dhe shumë të detajuar. Ju do të kuptoni se si të përdorni dhe kontrolloni parametrat në Transitions. Nëse shihni një pjesë që nuk e kuptoni ose dëshironi të komentoni. Ju lutemi lini një koment poshtë këtij postimi. Unë do të përgjigjem sa më shpejt që të mundem. Mirupafshim tani, mirupafshim.

7. Lexo më shumë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Chuyển cảnh trong Premiere chi tiết bằng Video . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Knoll Light Factory là plugin tạo hiệu ứng ánh sáng nổi tiếng cho Photoshop. Plugin này được phát triển bởi John Knoll với nhiều ưu điểm vượt…

Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Chân dung 3 Đó là một cải tiến lớn từ Imagenomic. Phần mềm với chức năng chính là chỉnh sửa da, làm mịn, đổi màu da. Ưu…

Preset là gì? Sử dụng thế nào ? Chia sẻ Preset đẹp

Nếu là một người chơi ảnh chắc hẳn bạn đã ít nhất một lần nghe đến khái niệm Preset. Vậy cài đặt trước là gì? Lightroom presets…

5 cài đặt hay cho Nikon D7100

Xin chào, bạn đang muốn cài đặt Nikon D7100? Được rồi, tôi có 5 cài đặt thú vị dành cho bạn. Nó chắc chắn giúp bạn hiểu…

Điều khiển máy ảnh Nikon bằng máy tính

Mỗi công ty đều cung cấp phần mềm giúp điều khiển máy ảnh từ máy tính. Bạn có thể xem trước độ phơi sáng trên màn hình…

Khôi phục dữ liệu HDD – Tôi đã lấy lại tất cả 3TB hình ảnh như thế nào ?

Gjëja më e rëndësishme për një përdorues kompjuteri janë të dhënat. Kompjuterët e prishur mund të blihen, por të dhënat nuk janë aq të thjeshta. Të dhënat…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *