Cách xuất ảnh trong Photoshop sang JPG PNG PDF

Rate this post

Le të mësojmë se si të eksportojmë foto në Photoshop në JPG, PNG, GIF dhe PDF. Unë do t’ju shpjegoj në detaje, në mënyrë që të kuptoni se si të eksportoni imazhe me Quick Export, Export As dhe Save for Web. Shpresojmë t’ju ndihmojmë të mësoni Photoshop më lehtë dhe të kurseni më shumë kohë. Le të fillojmë.

1. Si të eksportoni foto në Photoshop me Eksportim të Shpejtë

Eksporto cilësimet te Preferencat

Photoshop ka shumë funksione të eksportit të imazheve dhe jo të gjithë e dinë se si ta përdorin atë siç duhet. Për ta kuptuar më mirë, kemi ardhur te veçoria e eksportit të shpejtë të imazhit. Ndihmon eksportimin e fotove sipas paracaktimit në mënyrën më të shpejtë.

Klikoni Export dhe zgjidhni Export Preferences

Së pari, duhet t’i tregojmë Photoshop-it në cilin format të eksportojmë? Duke klikuar Photoshop > Preferencat > Eksporto. Përndryshe, mund të klikoni File > Export > Export Preferences. Ju mund të zgjidhni cilëndo mënyrë që ju pëlqen.

Zgjidhni formatin e imazhit JPG PNG GIF te Preferencat

Ne zgjedhim formatin e imazhit që duam të eksportojmë në Eksportin e Shpejtë, duke përfshirë JPG, PNG, GIF. Për shembull, unë dua të eksportoj formatin JPG, pastaj zgjedh cilësinë e imazhit JPG 7. Sigurisht, mund të zgjidhni të eksportoni imazh transparent PNG ose animacion GIF.

Cilësimet e eksportit sRGB në Photoshop

Në shumicën e rasteve, ne eksportojmë foto për të postuar në internet si Facebook, Flickr. Ju lutemi zgjidhni Convert to sRGB, në mënyrë që ngjyra të mos jetë e gabuar. Sepse hapësira e ngjyrave sRGB është standarde në pajisjet që mund të shfaqin ngjyra. Përveç nëse përdorni një monitor të dedikuar, i cili është në gjendje të shfaqë saktë Adobe RGB.

Si parazgjedhje, Quick Export e ruan foton në vendndodhjen e fundit që keni përdorur. Nëse dëshironi ta ruani në të njëjtën dosje si imazhi origjinal, zgjidhni Eksporto asetet në vendndodhjen e dokumentit aktual. Pra, sapo kemi instaluar formatin e imazhit JPG, me cilësi 7, hapësirë ​​ngjyrash sRGB.

Eksporto fotografi në Photoshop me Eksportim të Shpejtë

Tani, ju vetëm duhet të redaktoni fotot tuaja për t’i bërë ato të bukura. Më pas klikoni Skedar > zgjidhni Eksporto > Eksportim i shpejtë për të eksportuar imazhin. Në këtë rast, do të shihni Eksportin e Shpejtë si JPG. Do të thotë të eksportosh imazhin në formatin JPG të instaluar në seksionin e mëparshëm. Do të shihni Eksportin e Shpejtë si PNG ose GIF, nëse zgjidhni këto formate.

Zgjidhni ku të ruani imazhin pas eksportimit dhe më pas klikoni Hap

Siç sugjeron emri, Eksporti i Shpejtë. Photoshop përdor vendndodhjen e fundit ku e keni ruajtur foton. Thjesht duhet ta emërtoni, pastaj klikoni ruaj dhe keni mbaruar. Photoshop nuk kërkon cilësime të madhësisë, cilësisë ose kompresimit. Sepse qëllimi është të eksportoni imazhin sa më shpejt të jetë e mundur. Në të njëjtën kohë zvogëloni operacionet e panevojshme. Pra, sapo kemi mësuar mënyrën më të shpejtë për të eksportuar imazhe në Photoshop. Nëse dëshironi më shumë personalizim, atëherë mësoni se si të eksportoni foto me Export As.

2. Eksportoni fotot në Photoshop me Export As

Eksportimi i imazheve në Photoshop me Export As

Hapim imazhin, rregullojmë ngjyrën për ta bërë atë të bukur dhe më pas klikojmë File > Export > Export As ose përdorim shkurtoren e tastierës Option+Shift+Command+W. Referojuni shkurtoreve të tastierës në Photoshop përmes këtij artikulli.

Zgjidhni madhësinë e imazhit që dëshironi të eksportoni në Export As

Si parazgjedhje, Photoshop ruan madhësinë origjinale të imazhit në Export As. Por ju mund të eksportoni dimensione të shumta në të njëjtën kohë. Për shembull, unë dua të eksportoj imazhe arkivore, të printoj dhe të shkruaj postime në blog me madhësi të ndryshme.

Tham Khảo Thêm:  Mách bạn với hơn 97 hình nền bàn phím điện thoại iphone hay nhất

Pastaj klikoni shenjën + në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni cilësimet e disponueshme. Për shembull, për të eksportuar një imazh që është më pak se gjysma, zgjidhni 0,5x. Sigurisht, ju mund të zgjidhni të zmadhoni imazhin origjinal 1,25x në Export As. Ju mund ta ndryshoni emrin pas shkronjës @, për të vendosur emrin sipas nevojave tuaja.

Mund të klikoni në koshin për të fshirë këto zgjedhje. Kështu, ju keni parë ndryshimin më të madh midis Export As dhe Quick Export. Ne mund të eksportojmë imazhe me madhësi të ndryshme.

Cilësimet e formatit të imazhit JPG PNG GIF në Export As

Vazhdo, klikojmë Format për të zgjedhur formatin e imazhit JPG, PNG, GIF. Në cilin format JPG është më i miri për të postuar në Facebook, Flickr. Në rast se ndani sfondin dhe dëshironi ta mbani sfondin transparent, përdorni PNG. Nëse jeni duke bërë një animacion, zgjidhni GIF. Në këtë rast, unë përdor formatin e imazhit JPG.

Cilësimet e madhësisë së imazhit në Export As

Ne tërhiqni rrëshqitësin Cilësia për të vendosur cilësinë e imazhit JPG. Unë zakonisht përdor nivelin më të lartë për të mbajtur shumë detaje në krahasim me imazhin origjinal. Më pas klikojmë në Madhësia e imazhit, vendosim gjerësinë (Gjerësia), lartësinë (Lartësinë). Përndryshe, mund të prekni Scale për të zgjedhur nivelin e zmadhimit.

Cilësimet e cilësisë së imazhit në Export As

Funksioni i eksportit do të kombinojë shtresat në një imazh. Ky proces do të humbasë detajet në krahasim me imazhin origjinal. Ju mund të kontrolloni se si Photoshop merr mostrat në Resample.

Zgjidhni Ruaj Detajet për të mbajtur cilësinë më të mirë të imazhit

Si parazgjedhje, Photoshop përdor Bicubic Automatic. Për të reduktuar kohën e eksportit dhe për të mbajtur cilësi të mirë të imazhit. Nëse dëshironi të ruani cilësinë më të lartë të imazhit, zgjidhni Ruaj Detajet. Më pas kaloni te cilësimi i hapësirës së ngjyrave (Hapësira e ngjyrave), zgjidhni “Konverto në sRGB”.

Ndihmon fotot të tregojnë ngjyra të sakta në pajisje të ndryshme. Në rastin e përdorimit të Adobe RGB, do ta shihni imazhin me ngjyrën e gabuar kur të shikoni në një shfletues ose të postoni në Facebook. Pothuajse mbaruar, ne klikojmë Export për të eksportuar imazhin.

Zgjidhni ku të ruani fotot pas Eksportit

Ne zgjedhim dosjen për të ruajtur imazhin dhe më pas klikojmë Open për të përfunduar.

Përfundoni procesin e eksportimit të imazhit në Photoshop me Export As

Është e mrekullueshme, apo jo? Photoshop eksporton një seri imazhesh JPG të madhësive të ndryshme. Sigurisht, mund të eksportoni edhe formate PNG, GIF. Export As do t’ju kursejë kohë. Kur doni të eksportoni foto me cilësi të lartë për arkivim. Përveç kësaj, ju gjithashtu dëshironi të eksportoni një printim dhe ta postoni atë në Facebook. Kështu, sapo kemi mësuar mënyrën e dytë për të eksportuar imazhe në Photoshop. E keni gjetur ende atë që ju nevojitet? Nëse jo, mësoni se si të eksportoni imazhe Save for Web.

3. Eksportoni imazhe në Photoshop me Save for Web

Eksporto imazhe në Photoshop me Save for Web

Në seksionin e mëparshëm, mësuat se si të eksportoni shpejt imazhe duke përdorur Eksportin e Shpejtë dhe të eksportoni madhësi të ndryshme me Export As. Pra, çfarë dobie ka eksportimi i imazheve Save for Web? Shikoni emrin e këtij funksioni. Ne e shohim atë të përdorur për të eksportuar imazhe të postuara në Uebfaqe ose Blog. Referojuni udhëzuesit për krijimin e një faqe interneti duke përdorur WordPress në këtë tutorial.

Për shembull, mund të pyesni veten nëse duhet të përdorni “Eksport të shpejtë”, “Eksport si” ose “Ruaj për ueb” për të eksportuar imazhe për blogun tuaj personal. Sigurisht, mund të përdorni cilindo që dëshironi. Por është më mirë të përdorni Save for Web. Ne zgjedhim imazhin dhe më pas klikojmë File > Export > Save for Web ose përdorim shkurtoren e tastierës Option+Shift+Command+S.

Zgjidhni formatin e imazhit JPG PNG GIF në Save for Web

Pastaj klikoni Format për të zgjedhur formatin e imazhit JPG, PNG, GIF. Gjithashtu, PNG 8 është një version i PNG që kursen hapësirë ​​dhe WBMP është një version bardh e zi i PNG. Në këtë rast, unë zgjedh një imazh JPG.

Zgjidhni cilësinë e imazhit në Export Save for Web

Funksioni i eksportit të imazhit Save for Web ka paracaktime, të quajtura Paracaktime. Thjesht duhet të zgjidhni të ulët, të lartë ose shumë të lartë siç tregohet. Për shembull, nëse doni të ruani cilësinë më të lartë të imazhit, zgjidhni Maksimum. Photoshop do të vendosë cilësinë e figurës në 100% në Cilësi.

Zgjidhni sRGB dhe madhësinë e imazhit përpara se të eksportoni

Për të vazhduar, ata shënojnë Convert to sRGB, në mënyrë që imazhi të mos duket i gabuar në pajisjet e tjera. Më pas kaloni te Madhësia e imazhit, vendosni gjerësinë (Gjerësia), lartësinë (lartësia). Mund të klikoni në ikonën e lidhjes, për të rregulluar gjerësinë pavarësisht nga lartësia.

Zgjidhni cilësinë e imazhit kur eksportoni me Export Save for Web

Photoshop përdor cilësimet e kampionimit Bikubic. Ju mund të zgjidhni një cilësim tjetër, për të arritur cilësinë më të mirë të imazhit. Unë zakonisht përdor cilësimet e paracaktuara për dhimbje koke. Pasi të kryhet instalimi. Ne klikojmë Ruaj, zgjedhim se ku të ruhet imazhi. Pra, ju tashmë e dini se si të eksportoni foto në Photoshop me Save for Web.

Ruani cilësimet e eksportit të imazhit si të paracaktuara

Nuk dëshironi t’i ndryshoni parametrat sa herë që eksportoni një imazh me Save for Web? Klikoni në ikonën e cilësimeve në këndin e sipërm djathtas, më pas zgjidhni Ruaj cilësimet.

Zgjidhni për të ruajtur cilësimet e eksportit të imazhit në Photoshop

Më pas i jepni një emër dhe më pas klikoni Ruaj për ta ruajtur.

Hapni cilësimet e eksportit të imazheve në Ruaj për ueb

Photoshop do të ruhet si një paracaktim. Pastaj, thjesht duhet të klikoni në fjalën Preset, zgjidhni cilësimet e ruajtura. Mund të krijoni një paravendosje të eksportit të fotografive për printim, për Facebook ose Flickr. Kur ju duhet ta përdorni, klikoni butonin dhe keni mbaruar. Pra, ju tashmë dini një mënyrë tjetër për të eksportuar foto në Photoshop. Ne vijmë në pjesën tjetër.

Tham Khảo Thêm:  Chia sẻ nhiều hơn 100 hình nền giúp điện thoại sang hơn hay nhất

4. Eksporto PDF në Photoshop

Eksporto PDF në Photoshop

Në seksionin e mëparshëm, ne dimë se si të eksportojmë imazhe në formatet JPG, PNG dhe GIF. Pra, si për eksportimin në formatin PDF? Thjesht duhet të hapni imazhin dhe më pas klikoni File > zgjidhni Save As ose përdorni shkurtoren e tastierës Shift + Command + S. Referojuni shkurtoreve të tastierës në Photoshop përmes këtij artikulli.

Zgjidhni formatin PDF dhe shtypni ruaj

Ne zgjedhim dosjen e ruajtjes, i japim një emër dhe më pas zgjedhim formatin PDF Photoshop. Në fund klikoni Ruaj për të ruajtur.

Zgjidhni cilësinë e skedarit PDF dhe shtypni

Ju lutemi zgjidhni cilësinë e skedarit PDF. Për shembull, nëse doni të ruani cilësinë më të lartë, zgjidhni Printim me cilësi të lartë. Sigurisht, ju mund të përdorni opsionet e mbetura, për të zvogëluar madhësinë e skedarit PDF Photoshop.

Nëse dëshironi të shtoni miniaturë në dokument, atëherë shënoni Embed Page Thumbnails. Duket shumë e lehtë, apo jo? Përndryshe, mund të modifikoni skedarët PDF në Adobe Express. Këtu do ta ndaloj këtë pjesë. Le të shkojmë në pjesën e fundit, për të mësuar se si të eksportojmë foto në grup në Photoshop.

5. Si të eksportoni fotografi në Photoshop

Eksporto grupe fotografish në Photoshop me Përpunuesin e Imazhit

Unë zakonisht i eksportoj fotot duke përdorur Lightroom. E di që shumë prej jush nuk duan të përdorin Lightroom. Sidomos ata prej jush që punoni si fotografë. Pra, a është e mundur të grumbullohen fotografitë e eksportit në Photoshop? Definitivisht po. Thjesht duhet të klikoni File > Scripts > zgjidhni Image Processor.

Cilësimet e cilësisë së imazhit në

Ne klikojmë Select Folder (1) për të zgjedhur dosjen origjinale të imazhit. Mund të shënoni Include All Sub Folders. Photoshop do të kërkojë fotot në dosjen kryesore dhe nëndosjet. Më pas, klikojmë Select Folder (2) zgjedhim dosjen për të ruajtur imazhin pas eksportimit.

Tham Khảo Thêm:  Tìm hiểu với hơn 100 top hình nền điện thoại đẹp nhất hay nhất

Për të vazhduar, klikoni Lloji i skedarit (3) për të zgjedhur formatin e imazhit JPG. Cakto cilësinë e figurës në Cilësi, madhësinë e figurës në Ndryshimin e madhësisë në përshtatje. Mos harroni të shënoni “Konverto profilin në sRGB”. Në mënyrë që imazhi të mos ketë ngjyrën e gabuar kur shihet në një pajisje tjetër. Mund të eksportoni më shumë formate PSD dhe TIFF.

Në rast se thjesht dëshironi të eksportoni foto në grup në Photoshop, kaloni hapin (4). Sepse, ky hap për të zgjedhur Veprimin që dëshironi të përdorni kur eksportoni imazhin. Pastaj klikojmë Run në këndin e djathtë. Photoshop do të hapë çdo imazh në dosje, do të eksportojë në formatin e instaluar derisa të përfundojë. Në rast se eksportoni shumë formate si JPG, PSD, TIFF. Do të shihni dosjen që korrespondon me atë format. A është kjo pjesë shumë e lehtë?

6. Përmbledhje

Si të eksportoni foto në Photoshop?

Mund të eksportoni shpejt foto duke përdorur Eksportin e Shpejtë. Ose eksportoni foto me cilësi të lartë me madhësi të ndryshme duke përdorur Export As. Përveç kësaj, ju mund të eksportoni imazhe për Blog duke përdorur Save for Web.

Si të eksportoni skedarë imazhi me cilësi të lartë në Photoshop?

Klikoni Skedar > Eksporto > zgjidhni Eksporto si. Zgjidhni një format imazhi, mbani madhësinë origjinale të imazhit dhe zgjidhni një cilësi imazhi 100% me cilësi.

Si të eksportoni foto pa sfond në Photoshop?

Klikoni Skedar > Eksporto > zgjidhni Eksporto si. Vazhdoni të klikoni Format > zgjidhni formatin e imazhit PNG > zgjidhni Transparency për ta bërë sfondin transparent. Më në fund klikoni Export dhe keni mbaruar.

Si të grumbulloni fotografi të eksportit në Photoshop?

Klikoni Skedar > Skriptet > zgjidhni Përpunuesin e imazhit. Pastaj zgjidhni dosjen origjinale të imazhit dhe formatin e imazhit që dëshironi të eksportoni në grup. Në fund klikoni Run për të eksportuar imazhin.

Si të eksportoni skedarë PDF në Photoshop?

Ju lutemi klikoni File > zgjidhni Save As > zgjidhni Photoshop PDF format > klikoni Save për të ruajtur. Kjo është mënyra më e thjeshtë për të eksportuar skedarë PDF në Photoshop.

Sapo kemi mësuar 5 mënyra për të eksportuar imazhe në Photoshop. Ju ndihmon të eksportoni imazhe në formate JPG, PNG, GIF dhe PDF. Eksperimentoni për të gjetur atë që funksionon për ju. Do të doja ta mbyllja tutorialin këtu. Nëse shihni një pjesë që nuk e kuptoni ose dëshironi të komentoni. Ju lutemi lini një koment poshtë këtij postimi. Unë do të përgjigjem sa më shpejt që të mundem. Dhe tani më duhet të them lamtumirë, mirupafshim.

7. Lexo më shumë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách xuất ảnh trong Photoshop sang JPG PNG PDF . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Knoll Light Factory là plugin tạo hiệu ứng ánh sáng nổi tiếng cho Photoshop. Plugin này được phát triển bởi John Knoll với nhiều ưu điểm vượt…

Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Chân dung 3 Đó là một cải tiến lớn từ Imagenomic. Phần mềm với chức năng chính là chỉnh sửa da, làm mịn, đổi màu da. Ưu…

Preset là gì? Sử dụng thế nào ? Chia sẻ Preset đẹp

Nếu là một người chơi ảnh chắc hẳn bạn đã ít nhất một lần nghe đến khái niệm Preset. Vậy cài đặt trước là gì? Lightroom presets…

5 cài đặt hay cho Nikon D7100

Xin chào, bạn đang muốn cài đặt Nikon D7100? Được rồi, tôi có 5 cài đặt thú vị dành cho bạn. Nó chắc chắn giúp bạn hiểu…

Điều khiển máy ảnh Nikon bằng máy tính

Mỗi công ty đều cung cấp phần mềm giúp điều khiển máy ảnh từ máy tính. Bạn có thể xem trước độ phơi sáng trên màn hình…

Khôi phục dữ liệu HDD – Tôi đã lấy lại tất cả 3TB hình ảnh như thế nào ?

Gjëja më e rëndësishme për një përdorues kompjuteri janë të dhënat. Kompjuterët e prishur mund të blihen, por të dhënat nuk janë aq të thjeshta. Të dhënat…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *