Cách chuyển ảnh thành tranh vẽ trong Photoshop

Rate this post

Po kërkoni një mënyrë për t’i kthyer fotot në piktura në Photoshop? Ky është artikulli për ju. Në këtë artikull, ne do të përdorim Galerinë e Filtrave, Bojën e Vajit dhe Transferimin e stilit për ta bërë këtë. Shpresojmë, pasi t’i referohemi këtij udhëzuesi. Mund ta bëni vetë dhe të merrni foto më të bukura. Ok, le të fillojmë.

1. Si t’i ktheni fotot në vizatime me laps në Photoshop

Dublikojeni shtresën e figurës që dëshironi të konvertoni në kanavacë në Photoshop

Gjatë kohës duke ndarë përvojën e përdorimit të Photoshop. Kam marrë shumë kërkesa, udhëzime për të transferuar fotografi të vizatimeve me laps në Photoshop. Ne kemi shumë mënyra për ta bërë këtë, duke përfshirë Plugins dhe Veprimet.

Por mënyra më e mirë, është ta bëni vetë me funksionalitetin bazë në Photoshop. Kështu, ju do ta kuptoni mirë Photoshop-in dhe nuk do të vareni nga Plugins. Për të filluar, shkarkoni një shembull imazhi të autorit Langll në Pixbay. Pastaj hapni imazhin dhe shtypni Ctrl+J për të kopjuar shtresën.

Klikoni Adjustment dhe zgjidhni Desaturate

Për të vazhduar, zgjidhni shtresën që sapo keni dublikuar. Pastaj klikoni Image > Adjustments > Desaturate. Ose përdorni shkurtoren e tastierës Shift+Ctrl+U. Ju duhet të pyesni veten, për çfarë është ky operacion? Kjo është për të hequr ngopjen e ngjyrave.

Dubliko shtresën pas aplikimit të Desaturate

Siç mund ta shihni, fotografia bëhet bardh e zi pas përdorimit të Desaturate. Ne klikojmë në këtë shtresë. Më pas shtypni Ctrl+J për të kopjuar shtresën edhe një herë. Kështu, ne kemi të 3 shtresat.

Klikoni me të djathtën në shtresë dhe zgjidhni

Klikojmë me të djathtën në shtresën e 3-të, zgjedhim Convert to Smart Object. Për çfarë është ky veprim? Kur kaloni në Smart Object. Redaktimi shfaqet përmes filtrit që ndodhet poshtë asaj shtrese. Mund të bëni rregullime në çdo kohë. Nëse jeni të sigurt se çfarë po bëni. Pastaj mund të përdorni shtresën normale.

Klikoni Adjustments dhe zgjidhni Invert

Për të vazhduar, shkojmë te Image > Adjustments > zgjidhni Invert (Ctrl+I).

Klikoni

Do të shihni që shtresa duket si një negativ filmi. Për të vazhduar, klikojmë në Blending Mode.

Zgjidhni Color Dodge

Pastaj zgjidhni Color Dodge. Do të shihni që ekrani bëhet i bardhë siç tregohet.

Klikoni Filter dhe zgjidhni Gaussian Blur

Për të vazhduar, klikojmë në Filter > Blur > zgjidhni Gaussian Blur.

Si t'i ktheni fotot në vizatime me laps në Photoshop me Gaussian Blur

Më pas ata e tërheqin rrëshqitësin Gaussian Blur në të djathtë. Do ta shihni foton të kthehet në një vizatim me laps siç tregohet. Sa më shumë të tërhiqni në të djathtë, aq më i mprehtë dhe më i detajuar bëhet. Në këtë rast, vendosa Gaussian Blur në 5.0. Ju lutemi zgjidhni parametrat e përshtatshëm për qëllimin e përdorimit. Pra, ju tashmë e dini se si t’i ktheni fotot në vizatime me laps në Photoshop. Bëjeni foton edhe më të mirë. Ne do të shkojmë në hapat e ardhshëm.

Klikoni te Rregullimi dhe zgjidhni Nivelet

Ne nuk mund të kontrollojmë disa detaje me Gaussian Blur. Pra, klikoni në Rregullime > zgjidhni Nivelet.

Rregulloni nivelin për të kontrolluar goditjen e lapsit në imazh

Në Nivelet, ne shohim 3 pika që korrespondojnë me zonat e lehta, neutrale dhe të errëta në imazh. Tani, ne tërhiqni pikën neutrale në të djathtë, për të rritur goditjen dhe kontrastin. Siç mund ta shihni, imazhi është shumë më i detajuar dhe kontrasti është shumë më i mirë, apo jo? Nuk kam parametra për të gjitha rastet. Eksperimentoni për të gjetur parametrin më optimal të niveleve.

Bashkoni shtresat pasi t'i ktheni fotot në piktura

Për të vazhduar, ne bashkojmë shtresën me shkurtoren e tastierës Ctrl + Shift + E. Photoshop do të kombinojë të gjitha modifikimet në shtresën më poshtë. Bëni një shtresë të sipërme siç mund ta shihni. Cili është qëllimi? Në vend që të lini modifikimet në shtresa të ndryshme. Ne do t’i grupojmë ato në një shtresë. Është më e lehtë të shkosh në hapin tjetër.

Klikoni Filter dhe zgjidhni Filter Gallery

Për të vazhduar, ne zgjedhim shtresën që sapo bashkuam. Klikoni në Filter > zgjidhni Filter Gallery.

Zgjidhni

Pastaj klikoni në Artistik > zgjidhni Rough Pastels dhe vëzhgoni detajet në imazh. Do të shihni, këto detaje, më shumë si vizatim me laps, apo jo? Sidomos sytë e modeles.

Rregulloni detajet e goditjes në Galerinë e Filtrave

Në “Rough Pastels”, ne tërhiqni rrëshqitësin “Gjatësia e goditjes” për të kontrolluar gjatësinë e goditjes. Sa më shumë të tërhiqni në të djathtë, aq më e gjatë është goditja dhe anasjelltas. Pastaj klikojmë në Detajet e goditjes. Zvarriteni rrëshqitësin në të djathtë. Ju do të shihni penelata të detajuara siç tregohet. Sigurisht, mund ta tërhiqni rrëshqitësin në të majtë për të zvogëluar numrin e goditjeve. Tani krahasojeni me foton përpara se të përdorni Pastelet e Përafërta. Është më shumë si një vizatim me laps, apo jo?

Zgjidhni teksturën në Galerinë e Filtrave

Ende me pastel të përafërt. Klikojmë në Texture për të zgjedhur llojet e materialeve. Ju mund të kaloni midis Canvas dhe materialeve të tjera të mësipërme. Pastaj vëzhgoni ndryshimin në imazh. Edhe pse ndryshimi është shumë i vogël, ai do të japë një ndjenjë më autentike. Është si të vizatoni në një material realist si Canvas. Në vend që të vizatoni në kompjuter me një sfond të bardhë plotësisht të lëmuar.

Rregullimi i dritës në Galerinë e Filtrave

Përndryshe, klikoni Drita për të kontrolluar dritën në goditje. Ju mund të zgjidhni llojet e dritës majtas, djathtas, lart poshtë. Thjesht duhet të zgjidhni dhe në të njëjtën kohë të vëzhgoni ndryshimet në imazh. Derisa të gjeni një rezultat që plotëson nevojat tuaja. Ejani këtu, a keni parë një foto që duket si një vizatim me laps?

Tham Khảo Thêm:  Thay phông nền ảnh thẻ bằng Photoshop 2021

Përveç Pastelave të përafërta, ne kemi shumë opsione të tjera në Galerinë e Filtrave. Eksperimentoni për të gjetur opsionin më të mirë. Kështu, sapo kemi mësuar se si t’i konvertojmë fotot në vizatime me laps në Photoshop. Tani vijmë te pjesa tjetër.

2. Kthejini fotot në piktura me ngjyra në Photoshop

Klikoni Filter dhe zgjidhni Oil Paint

Për të vazhduar, mësojmë se si t’i kthejmë fotot në piktura me ngjyra në Photoshop. Hapni imazhin dhe më pas klikoni Filter > Oil Paint. Kjo veçori i konverton fotot në piktura vaji në mënyrën më të thjeshtë. Në disa raste, veçoria Oil Paint është gri. Shkaktuar nga karta grafike e papajtueshme. Mund ta rregulloni duke blerë një kartë të re ose duke përditësuar drejtuesin.

Shënoni Preview dhe zgjidhni

Ne shënojmë Preview, për të parë rezultatin gjatë redaktimit. Më pas tërhiqni rrëshqitësin e Stilizimit në të djathtë. Ju do të shihni imazhin të shfaqen arna me ngjyra. Është si një pikturë vaji në pëlhurë. Kushdo që ka parë ndonjëherë një ekspozitë pikture ose ka prekur një pikturë të vërtetë do të kuptojë efektin e Stilizimit.

Rregulloni stilizimin për t'i kthyer fotot në piktura

Le të përpiqemi të rrisim stilizimin në 5.0. A ndiheni sikur është pikturuar në kanavacë? Në vend të sheshtë si të marrë me një aparat fotografik.

Rregullimi i pastërtisë në bojë vaji

Më pas, ne tërhiqni rrëshqitësin Outliness në të djathtë. Piksele zbehen, si peneli piktori. Sa më shumë të rrisni skicën, aq më e detajuar dhe më e butë do të jetë goditja. Shikoni detajet në gjethe, për të parë efektin e Outliness.

Rregullimi i shkallës në bojë vaji

Për të vazhduar, ne tërhiqni rrëshqitësin Scale në të djathtë. Kjo është e njëjtë me zgjedhjen e madhësisë së furçës. Ju rritni shkallën, aq më e madhe është goditja, që korrespondon me majën e madhe të stilolapsit. Në të kundërt, goditja është më e vogël dhe më e detajuar.

Rregullimi i detajeve të qimeve në bojë vaji

Në fakt, e shihni që furçat janë bërë nga qime, apo jo? Ne përcaktojmë detajet në foto. Në Photoshop, ne mund të tërhiqni rrëshqitësin Detajet e brishtës në të djathtë. Kjo do të ndihmojë në kontrollin e qimeve në furçë. Në të kundërt, mund ta tërhiqni rrëshqitësin majtas për të zvogëluar numrin e puplave në furçë.

Rregullimi i ndriçimit në bojë vaji

Së fundi, ne klikojmë Ndriçimi për të kontrolluar ndriçimin në goditje. Sepse, në realitet, goditjet e pikturës së vajit do të jenë të ndryshme. Jo aq e sheshtë sa në kamera. Do të shihni hije të ndryshme, të lehta dhe të errëta.

Tham Khảo Thêm:  Khám phá hơn 100 tìm hình nền đẹp cho máy tính mới nhất

Bëni fotografinë më reale. Duhet të ndryshojmë këndin e ndriçimit në Ndriçim. Thjesht duhet të futni këndin, kombinoni me Shine për të kontrolluar intensitetin e dritës. Pastaj zgjidhni rezultatin më të mirë. Kështu, sapo kemi mësuar se si t’i konvertojmë fotot në piktura me ngjyra në Photoshop. Tani për mënyrën edhe më të lehtë.

3. Konvertoni fotot në piktura me Style Transfer

Konvertoni fotot në piktura duke përdorur

Një nga mënyrat më të thjeshta për të kthyer fotot në piktura, është përdorimi i Photoshop 2023. Më pas klikoni Filter > zgjidhni Filtrat Neural.

Aktivizo Transferimin e Stye në Filtrin Neural

Ne klikojmë në Creative > zgjidhni të shkarkoni Style Transfer. Kjo veçori ndihmon për të kthyer fotot në piktura, në stilin e artistëve të famshëm për stilin e artistit. Duhet të keni parë tashmë vepra të famshme këtu.

Zgjidhni Paracaktimin për ta kthyer imazhin në kanavacë në

Thjesht duhet të zgjidhni stilet e shfaqura në stilin e artistit. Fotoja juaj do të shndërrohet në një pikturë pikërisht në atë stil. Para zhytjes më thellë. Do të doja të shpjegoja dy opsionet e tjera.

Zgjidhni stilet e imazhit në filtrat nervorë

Në disa raste, nuk do t’ju pëlqejë të përdorni stilin e artistit. Pastaj klikoni mbi “Stilin e imazhit”. Këtu shfaqen foto në stile të ndryshme. Çfarë stili dëshironi të imitoni, klikoni mbi të dhe keni mbaruar.

Zgjidhni Custom në Style Transfer

Përndryshe, mund të klikoni Custom > Zgjidhni një imazh për të zgjedhur një imazh mostër. Kjo veçori ju ndihmon të zgjidhni çdo foto që keni në kompjuterin tuaj. Photoshop do të analizojë dhe transformojë foton tuaj në atë stil.

Rregulloni forcën në transferimin e stilit

Kthehu te Stili Artist. Ne zvarritim rrëshqitësin Strength për të kontrolluar ndikimin. Sa më shumë të tërhiqeni në të djathtë, aq më i madh është ndikimi. Siç mund ta shihni fotoja është kthyer në një pikturë si mostër.

Rregullimi i patejdukshmërisë së stilit në transferimin e stilit

Përveç kësaj, ne mund të tërhiqni rrëshqitësin e Opacitetit të stilit, për të kontrolluar efektin e stilit të artistit. Si parazgjedhje është 100%, mund ta zvogëloni për të parë detajet e imazhit origjinal.

Rregulloni detajet në

Artistët shpesh përdorin furça për të shprehur detajet e figurës. Ju mund ta kontrolloni këtë duke zvarritur rrëshqitësin Detajet. Sa më shumë të tërhiqni në të djathtë, aq më e detajuar do të jetë fotografia. Përkundrazi, sa më shumë tërhiqni në të majtë, aq më pak detaje zvogëlohen.

Rregullimi i ndriçimit në transferimin e stilit

Kur përdorni Style Transfer. Do të shihni që imazhi ndryshon shumë ndriçimin. Për ta rregulluar këtë, ne tërhiqni rrëshqitësin Brightness në të djathtë për të rritur dritën. Ose tërhiqeni majtas për të zvogëluar ndriçimin. Ju lutemi zgjidhni parametrin e përshtatshëm për qëllimin tuaj të përdorimit.

Rregullimi i ngopjes në transferimin e stilit

Si parazgjedhje, Photoshop do të japë imazhin tuaj, me të njëjtën ngjyrë si shablloni i zgjedhur. Ndonjëherë shumë e lehtë ose shumë e errët, nuk përputhet me foton origjinale. Mund ta zvarritim rrëshqitësin Saturation djathtas për ta bërë ngjyrën më të errët. Në të kundërt, tërhiqni rrëshqitësin në të majtë për një ngjyrë më të çelur. Fakti është të kontrolloni ngopjen e ngjyrave.

Zgjidhni Ruaj ngjyrën në Transferimin e stilit

Në rast se dëshironi të ruani ngjyrën origjinale të imazhit, atëherë shënoni Ruaj ngjyrën. Ky opsion tregon Style Transfer se. Unë dua të aplikoj stilin e zgjedhur. Por mos e ndryshoni ngjyrën në imazhin origjinal. Do të shihni një imazh të ngjashëm me atë të treguar më sipër. Mos ngurroni të eksperimentoni dhe kombinoni zgjedhjet në Style Transfer. Për të gjetur mënyrën që funksionon më mirë për ju.

A është e lehtë t’i kthesh fotografitë në vizatime me laps në Photoshop?

Është shumë e lehtë, ju mund t’i konvertoni vizatimet me laps direkt në Photoshop. Pa përdorur Plugins.

Mënyra më e lehtë për të kthyer fotot në piktura me ngjyra në Photoshop?

Ju mund të përdorni Style Transfer në filtrin nervor për të transferuar imazhin në kanavacë në mënyrën më të thjeshtë.

Kështu, sapo kemi mësuar 3 mënyra për t’i kthyer fotot në piktura në Photoshop. Shpresoj se këtu do të keni foto më të bukura. Nëse gjeni se një pjesë mungon ose dëshironi të komentoni. Ju lutemi lini një koment poshtë këtij postimi. Unë do të përgjigjem sa më shpejt që të mundem. Dhe tani duhet të them lamtumirë. Faleminderit që gjetët kohë për të rishikuar, mirupafshim.

4. Lexo më shumë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách chuyển ảnh thành tranh vẽ trong Photoshop . Đừng quên truy cập Chaolua TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Knoll Light Factory for Photoshop CC 2018

Knoll Light Factory là plugin tạo hiệu ứng ánh sáng nổi tiếng cho Photoshop. Plugin này được phát triển bởi John Knoll với nhiều ưu điểm vượt…

Làm mịn da bằng Imagenomic Portraiture 3

Chân dung 3 Đó là một cải tiến lớn từ Imagenomic. Phần mềm với chức năng chính là chỉnh sửa da, làm mịn, đổi màu da. Ưu…

Preset là gì? Sử dụng thế nào ? Chia sẻ Preset đẹp

Nếu là một người chơi ảnh chắc hẳn bạn đã ít nhất một lần nghe đến khái niệm Preset. Vậy cài đặt trước là gì? Lightroom presets…

5 cài đặt hay cho Nikon D7100

Xin chào, bạn đang muốn cài đặt Nikon D7100? Được rồi, tôi có 5 cài đặt thú vị dành cho bạn. Nó chắc chắn giúp bạn hiểu…

Điều khiển máy ảnh Nikon bằng máy tính

Mỗi công ty đều cung cấp phần mềm giúp điều khiển máy ảnh từ máy tính. Bạn có thể xem trước độ phơi sáng trên màn hình…

Khôi phục dữ liệu HDD – Tôi đã lấy lại tất cả 3TB hình ảnh như thế nào ?

Gjëja më e rëndësishme për një përdorues kompjuteri janë të dhënat. Kompjuterët e prishur mund të blihen, por të dhënat nuk janë aq të thjeshta. Të dhënat…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *